Final pentru ultima etapă din proiectul de intabulare a locuinţelor din Combinat

Proiectul de intabulare a locuinţelor şi a terenurilor din cartierul Combinat a avut ca obiectivul principal întocmirea de extrase CF pentru fiecare dintre cele 152 de familii care locuiesc în Combinat. Proiectul a fost derulat de Asociaţia Romilor din Făgăraş şi a fost finanţat de către Agenţia Naţională a Romilor.

Pe data de 27 noiembrie, Asociaţia Romilor a depus către finanţator ultima raportare financiară şi tehnică, după cum a afirmat miercuri, 2 decembrie 2015, reprezentatul acesteia, Ionuţ Androne, în conferinţa de presă de închiderea a proiectului.

Cele 7 etape parcurse, începând cu 1 iulie 2015, au fost:

  1. Recepţia şi identificarea topografică a 100 de locuinţe din cartierul Combinat;
  2. Intabularea a 28 de construcţii mari în care locuiesc mai mulţi beneficiari ai proiectului de intabulare;
  3. Dezmembrare – lucrări tehnice pentru 28 de imobile, inclusiv terenul de sub construcţii;
  4. Relevee construcţii intabulate – această etapă nu a fost prinsă în planul iniţial, însă firma de cadastru a considerat-o necesară, astfel că a fost parcursă;
  5. Lucrări tehnice de apartamentare şi dezmembrare a celor 100 de locuinţe/loturi de teren;
  6. Înscrierea în CF a celor 100 de locuinţe;
  7. Predarea documentaţiei finale;

„Firma contractată şi-a făcut datoria şi ne-a predat documentaţia finală. Aceasta urmează să fie înmânată şi partenerului public, adică Primăriei Făgăraş pentru a o evalua şi pentru a o supune la vot în şedinţa de Consiliu Local.

Amanet King Onix
curatare tapiterie
Victoria Federal IFN
Florian Shaorma - Pasti
Sezar Forest - soferi profesionisti

Sperăm ca acest proiect să se încheie cu bine, iar oamenii din Combinat, după mai mulţi ani, să beneficieze de aceste CF-uri şi să intre în legalitate, făcând parte astfel din municipiul Făgăraş fără a mai fi marginalizaţi din nici un punct de vedere. Noi considerăm că orice proces de incluziune socială începe cu punerea în legalitate a locuinţelor”, a mai declarat Ionuţ Androne.

După ce locuinţele şi terenurile sunt trecute în CF, Consiliul Local va hotărî dacă le va vinde sau le va da în concesiune.


Apreciază
Distribuie