11 evenimente, în martie, organizate de Casa de Cultură. Biletele se vând rapid

foto: arhivă

11 evenimente organizează conducerea Casei municipale de Cultură pentru făgărășeni în luna martie.

Balet, teatru, filme, concerte sau conferințe, la sediul instituției sau pe domeniul public, iar la unele dintre acestea accesul este gratuit. Pe de altă parte, unele spectacole se vor desfășura cu casa închisă, după ce biletele au fost epuizate în timp record.

Primul eveniment al lunii este un spectacol de balet care aduce în fața publicului o poveste inspirată din „Spărgătorul de nuci și Regele Șoarecilor”, lucrarea scriitorului E.T.A. Hoffmann. Este unul dintre cele mai îndrăgite spectacole de balet, din întreaga lume și la Făgăraș se va juca cu casa închisă, pe 1 martie, de la ora 19.00. În cadrul acestui eveniment vor participa și balerinele care frecventează cursurile de balet desfășurate la Casa de Cultură, sub îndrumarea Ramonei Palade.

Ateneul din Iaşi invită toți copilașii miercuri, 6 martie 2019, de la ora 11:00, la momente zburdalnice cu domnul Goe. Spectacolul „Aventuri cu dl. Goe” promite o reîntâlnire generoasă cu personajul neastâmpărat, născut din condeiul marelui scriitor Ion Luca Caragiale. Prețul unui bilet este 10 Lei.

Echipa Youthbank vă invită joi, 7 martie, de la ora 18:00, în sala mare a Casei de Cultură Făgăraș să vizionați filmul Murder on the Orient Express. Biletele se pot procura de la membrii echipei YouthBank sau de la Casa de Cultură Făgăraș in ziua proiecției in baza unei donații minime de 12 lei. 

Eevenimentul „Mărțișoare muzicale”, susținut de Grupul Andante și Trupa de teatru Thalia ale Casei de Cultură Făgăraș, se va desfășura pe 7 martie, de la ora 17:30, în sala mică. Intrarea este liberă.

Deținuții politic anticomuniști vor fi comemorați sâmbătă, 9 martie, începând cu ora 12:30, la monumentul dedicat Rezistenței Anticomuniste. Evenimentul din fața Cetății Făgăraș este organizat de Primărie, Casa municipală de Cultură și Muzeul Țării Făgărașului „Valer Literat”.

curatare tapiterie
Proaspat Alb
Monumente funerare
Benzinaria Recea - Pasti 2024
Brutaria Dragus

Piesa de teatru „Actrițele” se va juca duminică, 10 martie 2019, de la ora 19.00. Trei prietene bune, pe care în vremea studenției le-a apropiat dragostea mistuitoare pentru teatru, au scos la iveală în fața unui public cuprins de suspans și fascinație, o frântură din frământările de dincolo de cortină. Florinei Cercel i se potrivește ca o mănușă ipostaza actriței îndelung aclamate pe marile scene europene, actrița celebră pe micul ecran pare să fi fost “creionată” de autor chiar pentru Carmen Tănase, iar povestea actriței ce a renunțat la lumina orbitoare a reflectoarelor pentru zona mai puțin vizibilă, a producției sș-a asumat-o într-o manieră foarte convingătoare Dana Dogaru. Anca Dinicu întregește peisajul din postura viitoarei actrițe, actualmente studentă la facultatea de actorie. Ea este cea care cu determinarea și curajul vârstei, dar și prin candoarea specifică oricăriu început de drum, găsește cheia spre inima celor trei veterane ale lumii artistice și face ca amintirile să fie descătuşate din cufărul lor și să ajungă direct în sufletul spectatorului. O poveste despre fragilitatea și delicatețea sufletului de artist, ce nu poate fi povestită, ci doar văzută și simțită. Prețul unui bilet este 40 de lei, iar pentru studenți, elevi și pensionari este 20 de lei.

Seminarul Gratuit de Parenting va ajunge în data de 13 martie în Făgăraș, de la 9:30 și 16:30. Aici veți putea afla 18 Tehnici Fundamentale de Parenting și răspunsuri pentru cele mai frecvente probleme ale părinților – de la problema comparațiilor cu alți copii și alți părinți, la problema jucăriilor nestrânse, îmbrăcatului de unul singur și până la problema „Mami, m-a părăsit Răzvan”.

„Lampio și grăuntele de lumină”, o poveste originală, adaptată și dramatizată pentru copii de Victoria Pătrașcu, se va juca în Făgăraș sâmbătă, 16 martie 2019, de la ora 11:00. Lampio este un licurici care și-a pierdut lumina. Nu știe unde și când, dar este convins că trebuie să o găsească. Altfel, ce-ar mai fi un licurici pe Pământ fără lumină? Și uite așa apar miracolele, magia, prietenii, provocările, iar căutările micului nostru personaj nu se opresc până nu își descoperă adevărata menire în viață. Preț unui bilet este 10 lei.

Direcția 5 va concerta la Casa Municipală de Cultură pe 23 martie, de la ora 19:30. Detalii și bilete, aici.

Piesele de teatru „Tinerețe fără bătrânețe” și „Floare albastră” se vor juca pe 28 martie 2019, de la orele 09:30 și 12:00.

Duminică, 31 martie, va fi o zi dedicată filmului 3D. Instituția culturală urmează să comunice în curând detalii despre acest eveniment.


Apreciază
Distribuie