Aproape 3.000 de străini au locuit și muncit în județul Brașov, anul trecut

În cursul anului 2021, polițiștii Serviciului pentru Imigrări al Județului Brașov au asigurat managementul șederii și rezidenței pe teritoriul României pentru 2945 de străini. Au fost depistați 78 de cetățeni străini în situații ilegale și emise 74 decizii de returnare.

Poliţiştii brașoveni de la Serviciul pentru Imigrări au supravegheat șederea în județ a 2.945 de persoane străine anul trecut. Dintre acestea, 2.512 sunt din state terțe (Republica Moldova, Nepal, India, Sri Lanka și Turcia) și 433 sunt cetățeni ai Uniunii Europene/SEE/CH, majoritatea din Germania, Italia şi Spania.

Principalele scopuri pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe teritoriul României sunt angajarea în muncă, reîntregirea familiei și studii, au anunțat autoritățile.

Ca urmare a aprobării dreptului de ședere, au fost emise 2.260 de permise de ședere, dintre care 2.197 pentru ședere temporară și 63 pentru ședere pe termen lung. Au fost eliberate 429 de certificate de înregistrare și 32 cărți de rezidență permanentă pentru cetățenii Uniunii Europene/SEE/CH .

În ceea ce privește admisia în România, în perioada de referință au fost înregistrate 16 invitații și 12 cereri pentru reîntregirea familiei.

În aceeaşi perioadă, au fost înregistrate 1.894 de cereri pentru eliberarea avizelor de angajare în muncă, fiind emise 1.630 de avize de angajare pentru lucrători permanenţi şi detașați, 131 de cereri fiind respinse, se arată în raportul de activitate al polițiștilor de imigrări Brașov.

Benzinaria Recea - Pasti 2024
Royall Security
Monumente funerare
Sezar Forest - soferi profesionisti
JTTI
Proaspat Alb

Au fost organizate și 15 acțiuni cu forțe proprii și în cooperare cu instituțiile cu atribuții în domeniu, în urma cărora au fost depistați 6 străini în situații ilegale. S-au emis decizii de returnare de pe teritoriul României în 19 cazuri, ca urmare a refuzului prelungirii dreptului de ședere, 13 cazuri pentru revocarea dreptului de ședere iar în 4 cazuri s-a dispus emiterea deciziei de returnare sub escorta de pe teritoriul României.

Totodată, polițiștii au aplicat și 45 de sancțiuni contravenționale în valoare de 144.100 de lei, pentru nerespectarea prevederilor privind regimul străinilor și a prevederilor privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României.

 

foto Inspectoratul General pentru Imigrari


Apreciază
Distribuie