Amenda uriașă primită de un făgărășean care a aruncat gunoiul pe malul Oltului. A rămas și fără mașină

foto: IJJ Brașov

Un echipaj de jandarmi aflat în misiunea de menținere a ordinii publice în Făgăraș a surprins marți, 20 septembrie,  un bărbat care descarca dintr-o autoutilitară deșeuri provenite din construcții.

Bărbatul descărca resturile pe un teren și pe un drum secundar, ambele aflate în apropierea râului Olt, informează Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Brașov.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 lei în conformitate cu OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor, iar în baza acelorași prevederi legale s-a aplicat sancțiunea complementară de confiscare a autovehiculului.

Bărbatului i-a fost adus la cunoștință faptul că în sarcina sa revine și ridicarea deșeurilor abandonate, curățarea terenului și eliminarea acestora conform legislației în vigoare.

Benzinaria Recea - Pasti 2024
Isoplus Special - Pasti
Primaria Soars - Pasti 2024
Florian Shaorma - Pasti
Agromar
Demgy

Instituția noastră manifestă toleranță zero pentru astfel de acțiuni și acordă o importanță deosebită acțiunilor care privesc protejarea mediului, atât prin sancționarea celor care încalcă legea, dar și prin participarea activă în acțiuni de ecologizare, colectare selectivă a deșeurilor sau plantarea de arbori“, a declarat Luiza Dănilă, purtător de cuvânt al IJJ Brașov.

foto: IJJ Brașov


Apreciază
Distribuie