Spectacol umanitar de Crăciun, susținut de elevii Colegiului Național „Radu Negru”

Casa de Cultură s-a umplut seara trecută cu elevi, profesori și părinți, martori ai vestirii Nașterii Mântuitorului. Colegiul Național „Radu Negru” a pus în scenă un spectacol amplu pentru întâmpinarea Crăciunului și a Anului Nou, iar cei prezenți s-au bucurat de obiceiurile de iarnă, potrivit conducerii instituției de învățământ.

Elevii din clasele a III-a și a IV-a au prezentat modul în care se combină elementele în prezent prin contopirea tradiționalului cu modernul: de la cântecele tematice Iarna a sosit, Renul lui Moș Crăciun, jocurile populare Brâul și Brașoveanca, până la vechile forme de colindat: Iconița, Steaua, Plugușorul, Semănatul și Sorcovitul de An Nou.

Cei din ciclul gimnazial au reprezentat ceata irozilor, șezătoarea literară și au jucat o scenetă despre ceea ce înseamnă recunoștința în cultura universală, dar au cântat și colinde în limba engleză.

Liceenii i-au încântat pe spectatori cu muzică, momente de teatru, de colindat, de rit sau de prezentare a costumului popular. Nu au ratat să ne amintească de ceata de feciori și nici de îngropatul Anului cel Vechi și binecuvântarea celui Nou.

Victoria Federal IFN
JTTI
curatare tapiterie
Proaspat Alb

„A fost o serbare maraton, în care am avut momente extrem de consistente și bogate în semnificații. A fost o serbare complexă, care cred că a avut rezonanțe puternice pentru cei care au fost în sală și nu numai. Toată lumea a depus un efort pentru a reda o sclipire, un pic din ceea ce înseamnă bucuria din această perioadă premergătoare sărbătorilor de iarnă. Mulțumesc tuturor, de la colegele învățătoare până la colegii coordonatori, colegii directori, pentru că a fost nevoie de o foarte bună gestionare atât pe scenă, cât în culise. Mulțumim părinților, dar și elevilor”, spune prof. Maria Racu, dir. Colegiului Național „Radu Negru“.

Între cei prezenți s-au aflat și persoane care au răspuns apelului umanitar și au cumpărat produse de la expoziția organizată sau au donat pentru a-l sprijini pe Vladi, elev în clasa a IV-a, căruia îi este dedicat întregul eveniment.


Apreciază
Distribuie