Mama Ică, cea de la care a pornit ideea podcastului „Povești cu Suflet”

„Povești cu Suflet” o aduce în atenția publicului, înainte de șezătoarea lui Haralambie, pe mama Ică, cea de la care a pornit ideea podcastului realizat de Diana Gribincea.

«Ideea acestui podcast a venit în momentul în care mama Ică Urdea a acceptat să ne povestească despre obiceiuri și tradiții din satul Grid și am mers ca să o filmăm. Din păcate, mama Ică a plecat dintre noi în 22 noiembrie 2023 și nouă ne-au rămas toate informațiile prețioase pe care dumneaei ni le-a povestit cu bucurie. Zicea atât de frumos: „Didi dragă, mai întreabă-mă ca să-ți spun tot ce știu.” Îîi plăcea foarte mult să cântăm împreună melodia „Ia uitați-vă ficiori” a Lucreției Ciobanu, deoarece îi aducea aminte de soțul ei, Nică.

Mama Ică a fost o minune de om, recita la 92 de ani poezii lungi și grele, croșeta, citea, se ruga la părintele Arsenie Boca. Mulțumesc, mama Ică pentru că m-ai învățat melodii autentice, m-ai învățat cum să prind căița cu pomeselnic și m-ai primit mereu cu bucurie! Dumnezeu să te odihnească în pace!», spune Diana Gribincea.

Sezar Forest - soferi profesionisti
Proaspat Alb
Liceul Senchea
Demgy
Brutaria Dragus

Podcastul poate fi urmărit în fiecare miercuri seara pe pagina de Facebook „Povești cu Suflet” și pe contul de YouTube FăgărașLive.


Apreciază
Distribuie