A fost adoptată prima modificare a Legilor Justiției

Protestele de duminică nu i-au impresionat pe aleși. Senatul, în calitate de for decizional, a adoptat, marți, modificarea Legii 303/2004 privind Statutul magistraților. Printre cele mai importante prevederi sunt cele legate de răspunderea magistraților.

Statutul magistraților a fost, însă,  votat „pe lângă” Regulamentul Parlamentului, anunță Digi24.

Majoritatea PSD-ALDE, susținută de UDMR, a decis continuarea dezbaterilor la Statutul judecătorilor și procurorilor în timp ce trebuia să înceapă ședința comună dedicată bugetului pe 2018. Propunerea a fost formulată de senatorul PSD Șerban Nicolae. Prin acceptarea acesteia, senatorii au încălcat prevederile Regulamentului activităților comune ale Camerei Deputaților și Senatului, potrivit Digi24.

Legea a fost adoptată după ce PNL şi USR au părăsit sala în semn de protest. Astfel, fără precedent, s-au înregistrat 80 de voturi „pentru” şi niciun vot împotrivă.

Happy Feet
Monumente funerare
Bikeathon 2019
CTF

Ședința de plen de la Senat ar fi trebuit să se încheie la ora 14.00, pentru ca senatorii să poată participa la ședința comună dedicată bugetului de stat pe 2018. Cu puțin timp înainte de expirarea timpului alocat, plenul a votat însă, la propunerea senatorului PSD Șerban Nicolae, prelungirea programului de lucru până la epuizarea dezbaterii la Statutul magistraților.

Plenul Senatului a adoptat o serie de amendamente ale lui Şerban Nicolae, respinse de comisie, la capitolul care reglementează răspunderea materială a magistraţilor, precizează aceeași sursă.

PNL si USR au anunțat că, înainte ca actul normativ să fie trimis președintelui pentru promulgare, îl vor ataca la Curtea Constituțională.


Apreciază
Distribuie