Anul Brâncovenilor

Biserica Brancoveanu din Fagaras

Biserica Brancoveanu din Fagaras

Patriarhia Română şi Guvernul României au proclamat în mod oficial anul 2014 ca an comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni. Biserica brâncovenească din Făgăraş, mănăstirea şi castelul brâncovenesc de la Sâmbăta de Sus sunt cele mai importante urme ale trecerii Sfântului Constantin Brâncoveanu pe meleagurile făgărăşene.

Cinstirea voievodului de anul acesta vine la împlinirea a 300 de ani de la martiriul suferit de Constantin Brâncoveanu în Istanbulul turcesc, împreună cu cei patru fii, Constantin, Ştefan, Radu şi Matei, şi a sfetnicului Ianache, devenit şi ginere al său. Sfinţii Brâncoveni au fost canonizaţi de Biserica Ortodoxă în iunie 1922.

Părintele Marcel Dobrea, protopopul Făgăraşului, a declarat că domnia de 25 de ani a lui Constantin Brâncoveanu a fost una a păcii, datorită înţelepciunii şi devotamentului său faţă de ţară, aducând bunăstare pentru popor, dar şi multe realizări pe plan bisericesc şi cultural. Autorităţile locale vor marca cei 300 de ani de la martiriul Sfinţilor Brâncoveni prin activităţi culturale şi omagiale.

Florian Shaorma
JTTI
Firma servicii renovare
Amanet King Onix
Proaspat Alb

(Alexandru Socaciu)


Apreciază
Distribuie