Arestul făgărăşenilor prinşi de DIICOT s-a prelungit

Cei 16 făgărăşeni care se află în arestul IPJ Braşov, după ce DIICOT a scos la iveală faptul că făceau parte dintr-o reţea periculoasă care se ocupa cu şantaj, trafic de droguri şi minore, vor mai rămâne în arest încă 15 zile pe lângă termenul iniţial.

Instanţa a decis prelungirea arestării preventive a acestora, aşa că pe lângă cele 29 de zile, ei vor mai petrece în arest încă 15 zile. Apărătorii lor au cerut magistraţilor miercuri, 21 august, să înlocuiască măsura arestării preventive cu cea a obligării de a nu părărsi localitatea sau ţara. Judecătorii nu au dat curs cererilor formulate de avocaţi, astfel că cei 16 inculpaţi petrec după gratii 44 de zile în total.

Iniţial, în 8 august, au fost arestaţi preventiv 17 făgărăşeni, dar unul dintre ei, Peticilă Denis Ionuţ, a fost eliberat din arest în 12 august, cu obligaţia de a nu părăsi ţara în următoarele 30 de zile de la eliberare.

Eve
Dedienne - responsabil calitate
Tractari auto
Monumente funerare
Servicii profesionale de curatenie cu aburi

Gruparea infracţională a fost monitorizată de oamenii legii în intervalul martie – iulie 2013. Se pare că gruparea ţinea sub teroare cetăţenii din Făgăraş de mai bine de trei ani. Din rechizitoriul monitorizărilor a reieşit faptul că o parte a grupării s-a ocupat de introducerea pe teritoriul ţării noastre a unor cantităţi de substanţe stupefiante, distribuite ulterior unor clienţi de pe raza mai multor judeţe. Drogurile au fost cumpărate din Italia.

Din probele administrate rezultă că făgărăşenii, personal sau prin intermediul altor persoane, s-au ocupat şi de racolarea fetelor, unele dintre ele minore, pe care le-au determinat prin inducere în eroare, ameninţare şi violenţă să se prostitueze în folosul lor, atât în ţară, cât şi peste graniţe. Fetele erau racolate prin reţelele de socializare, cum ar fi Facebook sau Twitter.
(Andreea Marga)


Apreciază
Distribuie