Starea Civilă, aglomerată peste măsură

Aglomeraţie la Starea Civilă din Făgăraş! La Serviciul de Stare Civilă nu se încheie doar căsătorii, ci se înregistrează atât copiii născuţi la Făgăraş, cât şi cei care vin din Italia, Spania sau Germania, pentru a fi luaţi în evidenţele statului de origine al părinţilor.

Şi decesele sunt înregistrate în cadrul acestui compartiment, de unde se eliberează şi certificatul de deces. Până în august 2013 s-au eliberat nu mai puţin de 1.600 de certificate de naştere, însă există doar 421 de înregistrări de nou născuţi în 2013 la Făgăraş.

Certificatele de căsătorie, eliberate anul acesta, sunt în număr de 275, în condiţiile în care s-au încheiat doar 126 de căsătorii. Din ianuarie 2013 şi până la jumătatea lui august s-au eliberat 375 de certificate de deces, dar s-au înregistrat doar 242 de decese.

Tractari auto
Dedienne - responsabil calitate
Monumente funerare
Eve
Servicii profesionale de curatenie cu aburi

Nu ar fi chiar o problemă cu eliberarea acestor acte, dar angajaţii spun că sunt cetăţeni care vin şi au nevoie aproape pe loc de anumite documente. Graba lor nejustificată fac munca aproape imposibilă, spun ofiţerii de stare civilă.

(Alexandru Socaciu)


Apreciază
Distribuie