Aşezământ social la Victoria

În curtea Bisericii „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Victoria se lucrează intens la ridicarea unui aşezământ social destinat oamenilor nevoiaşi, vârstnicilor cu probleme de sănătate sau copiilor aflaţi în grija bunicilor.

Clădirea a fost ridicată în mai puţin de o săptămână numai cu ajutorul voluntarilor. Aşezământul „Sfântul Ierarh Nicolae”, căci aşa se numeşte, este compus dintr-o sală de consultanţă, un cabinet medical, o sală de mese, o bucătărie, magazia aferentă bucătăriei şi două toalete. Materialele necesare construcţiei sunt cumpărate cu bani din sponsorizări sau sunt donate, iar munca este făcută de voluntari care îşi primesc răsplata în ceruri, după cum spune pr. Smădu. Până la răsplata de pe lumea cealaltă, oamenii primesc de-ale gurii pe lumea aceasta, pentru că în fiecare zi mâncarea lor este făcută şi adusă pe şantier de credincoasele din parohie.

preot Octavian Smadu
preot Octavian Smadu

„Cu binecuvântarea ÎPS dr. Laurenţiu Streza, am ajuns cu zidăria la cota finală, după ce lucrările le-am făcut în mai puţin de o săptămână. Am început miercuri, în 23 octombrie. Dacă timpul ne permite urmează să turnăm centurile, iar la iarnă vrem să facem acoperişul. Acesta din urmă va semăna întru totul celui de pe biserică şi va fi realizat din tablă sub formă de solzi”, a precizat preotul Octavian Smădu.

Pentru că totul depinde de generozitatea credincioşilor, nimeni nu poate estima când va fi finalizată lucrarea sau cât va costa ea. Până acum fundaţia şi cele 4.000 de cărămizi au costat 20.000 lei.

Spalatoria Aqua Carpet
Sumi Agro - Mospilan
Mobila SH
Agromar
Demgy
Florian Shaorma
JTTI
Firma servicii renovare

Cert este că la final, în cabinetul medical vor veni medici stomatologi, internişti sau oftalmologi spre a da consultaţii gratuite, iar în bucătăria aşezământului se va pregăti masa pentru sărmanii oraşului. Niciunul dintre cei care calcă pragul aşezământului nu va datora vreun ban pentru consultaţii sau hrană, dar nici cei care vor pregăti masa sau vor oferi consultaţii medicale nu vor primi vreun ban, întrucât totul se face benevol.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie