Atenţie! La Făgăraş se trage cu tunul!

       Anul acesta deschiderea Festivalului medieval „Zilele Cetăţii Făgăraşului” va fi marcată prin lovituri de tun. Primăria Făgăraş, împreună cu conducerea Muzeului Cetăţii Făgăraş, a organizat o conferinţă de presă azi, 14 august, prin care anunţă toţi locuitorii oraşului Făgăraş, precum şi turiştii care sunt deja în Făgăraş, sau care vor sosi în cursul zilei de azi şi de mâine, că marcarea începerii festivalului medieval se va face prin câteva salve de tun.

       Din cauza loviturilor puternice de tun, care se vor auzi de lângă Cetatea Făgăraşului, zgomotele ar putea provoca panică printre cei care nu sunt familiarizaţi cu astfel de manifestări.

Sumi Agro - Mospilan
Demgy
Monumente funerare
Florian Shaorma
JTTI
Spalatoria Aqua Carpet

       „Ştim că făgărăşenii sunt obişnuiţi cu focurile de armă pe care le aud din poligonul militar aflat lângă cartierul Galaţi din Făgăraş. Cu toate acestea, îmi doresc să trag un semnal de alarmă pentru toţi cei care vor fi mâine în jurul orelor 19.00 în Făgăraş, cu privire la salvele de tun care vor fi executate de către reprezentanţii Cetăţii din Alba Iulia. Prietenii noştri din Alba Iulia vor fi prezenţi la Făgăraş cu garda medievală, vor primi oficialităţile şi vor face schimbul de gardă, acea manifestare specifică cetăţii prietene din Alba Iulia. Tot atunci se vor auzi şi loviturile de tun şi va începe propriu-zis sărbătoarea locală”, a spus primarul Sorin Mănduc.


Apreciază
Distribuie