Atenție unde parcați în București! Primăria ridică mașinile

Atenție unde vă lăsați mașina când mergeți la București!

Primăria Capitalei începe ridicarea autoturismelor parcate neregulamentar pe străzile orașului, începând de luni, 26 august, și va trebui să achitați costul pentru ridicare, transportul și depozitarea acesteia. Pentru a recupera o Dacia Logan, spre exemplu, costul ajunge la 500 de lei pe zi.

Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor, precum si dispunerea măsurii de ridicare a mașinii, se fac de către polițiștii rutieri sau cei de la Transporturi, dar și de polițiști locali din Capitală.

Agenții vor înregistra foto sau video autoturismul parca neregulamentar, pentru a avea dovezi, și va consemna în procesul verbal de constatare a contravenției.

Pentru a-i putea fi restituit autovehiculul, proprietarul sau șoferul va trebui să prezinte acte care atestă dreptul de proprietate sau folosință a acestuia.

Tarifele impuse de Primăria Capitalei

Pentru ridicare:

Amanet King Onix
Victoria Federal IFN
Monumente funerare
BPM - excavatorist
Florian Shaorma
Sumi Agro - Shigeki

– 200 de lei, pentru vehicule cu masa totala maxima autorizata de pana la 5 tone, inclusiv
– 270 de lei, pentru vehicule cu masa totala maxima autorizata de peste 5 tone.

Pentru transport:

– 150 de lei, pentru vehicule cu masa totala maxima autorizata de pana la 5 tone, inclusiv
– 200 de lei, pentru vehicule cu masa totala maxima autorizata de peste 5 tone

În funcție de perioada de depozitare, calculată din momentul depozitării efective a vehiculului, se percepe un tarif de 150 lei/zi.

Asadar, pentru un autoturim precum o Dacia Logan, costul de ridicare, transport si depozitare (pentru o zi) ajunge la 500 de lei, notează ziare.com.


Apreciază
Distribuie