Autostrada Brașov-Făgăraş-Sibiu, gata la sfântu-așteaptă?!

foto: cnadnr.ro

Braşov – Făgăraş – Sibiu este una dintre cele 11 autostrăzi prevăzute în Master Planul General de Transport, pentru care autorităţile aveau planuri mari. Ce au realizat?

Planuri, promisiuni, studii, planuri anulate… Alte planuri și alte promisiuni, alte măsurători și ani de așteptări – cam așa s-ar putea rezuma istoria autostrăzii / a drumului expres care ar trebui să treacă prin apropierea Făgărașului și să lege Brașovul de Sibiu.

Și pentru că timpul trece, acum studiul de fezabilitate pentru autostrada Făgăraş – Sibiu trebuie revizuit, potrivit bzb.ro

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) transmite că studiul se va face din fonduri europene, iar licitaţia pentru elaborarea acestuia se va lansa până la finele anului.

Valoarea totală a proiectului este de 19,9 milioane de lei, din care 85% contribuţia Uniunii Europene și 15% contribuţia naţională.

Autostrada Făgăraş – Sibiu va avea 72 km și este unul dintre cele două tronsoane ale şoselei de mare viteză care va lega Sibiul de Braşov.

Bursele brancovenesti
Monumente funerare

Pentru tronsonul Făgăraş – Braşov (48 km), nu a fost lansată licitaţia pentru revizuirea Studiului de Fezabilitate.

Într-un document transmis Parlamentului în luna iunie 2019, fostul ministru Răzvan Cuc estima că lucrările de execuţie ale ambelor tronsoane din autostrada Sibiu-Făgăraş-Braşov vor fi încheiate până în trimestrul IV din 2023.

 

foto: cnadr.ro


Apreciază
Distribuie