Bărbat decedat în drum spre spital. Viața, un joc de noroc la Făgăraș

Un bărbat din Văleni a decedat în drum spre spital, la sfârșitul săptămânii trecute. Acestuia i s-a făcut rău în timp ce se afla în vizită la o stână din Țara Făgărașului.

UPDATE 

Cazul a ajuns pe masa Avocatului Poporului.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Martorii au sunat la 112 și au cerut o ambulanță, dar au hotărât să îl transporte cu mașina personală. În drum spre spital s-au întâlnit cu ambulanța, dar aceasta ar fi venit fără medic.

Ar fi fost solicitată o altă mașină, dar a fost prea târziu când a ajuns, de această dată, un echipaj SMURD cu medic. Bărbatul s-a stins din viață pe marginea drumului, pe raza localității Șoarș, în ciuda eforturilor depuse pentru resuscitarea acestuia.

Victima în vârstă de aproximativ 65 de ani ar fi suferit un stop cardio-respirator, potrivit informațiilor deținute de purtătorului de cuvânt IPJ Brașov, Gabriela Dinu.

Bilka
Monumente funerare
Copy Center TMF
Bikeathon 2020
Salco

Conducerea Serviciului de Ambulanță Județean Brașov nu a putut fi contactată pentru un punct de vedere până la ora publicării acestui articol, purtătorul de cuvânt fiind de negăsit.

Lupta cu viața, un joc de noroc

Un alt incident mortal asemănător a avut loc pe 24 mai, la Făgăraș. Un bărbat de 64 de ani, care suferise tot un stop cardio-respirator, a decedat pentru că Ambulanța a venit de la Brașov după trei ore, deși medicii făgărășeni îl stabilizaseră.

Tragicul eveniment a determinat organizarea unei ședințe de îndată la sediul Ambulanţei Făgăraş – aflată în subordinea Ministerului Sănătății – la care a participat și managerul de la Braşov, David Zsigmond Levente. Discuțiile despre lipsa medicilor și prestarea serviciilor de către personalul necalificat s-au purtat în spatele ușilor închise.

Pacienții care prezintă cazuri grave sunt transportați la Brașov din cauza lipsei mașinilor dar și a personalului de la Ambulanță, iar situația persită de mai mulți ani. Făgărășenii sunt obligați de stat să joace la roata norocului când au nevoie de ajutor. Cei doi sexagenari au pierdut în fața liderilor nepăsători.

Liviu Ardelean


Apreciază
Distribuie