Mitric și Mareș, răfuială pe scumpirea apei în Țara Făgărașului

Ioan Mareș (stânga) și Radu Mitric (dreapta)

Scumpirea apei în Țara Făgărașului este motiv de răfuială între Radu Mitric, liderul PSD din Consiliul Județean Brașov, și Ioan Mareș, consilier județean PNL.

Mitric s-a opus solicitării companiei Apă Canal de a fi scumpită apa potabilă și canalizarea. Social-democratul susține că majorarea nu este întemeiată.

„Noi, în momentul în care am văzut despre ce este vorba, am reacționat și am spus că nu suntem de acord să mărim prețul la apă, ținând cont și de ce s-a întâmplat în Făgăraș cu nebunia care a fost cu drumurile și șanțurile. Mai este un motiv, noi avem izvoare peste tot și apa cade peste noi, nu văd niciun motiv real pentru care să scumpim apa în Făgăraș”, ne-a declarat Mitric. El învinovățește liberalii, majoritari în Consiliul Județean, pentru noile tarife. Printre cei care au votat favorabil se află și făgărășeanul Ioan Mareș.

„Un consilier județean chiar din Țara Făgărașului, mă refer la Ioan Mareș, a venit cu un argument suprem, zice el, că dacă s-a scumpit motorina, de ce să nu scumpim și apa? Am rămas mut la acest argument, ce să zic? Probabil așa a primit ordin de la partid”, a adăugat social-democratul.

Mareș reacționează

Ioan Mareș reacționează și afirmă că noile tarife sunt de fapt o ajustare, necesară din cauza colegilor din Guvern ai lui Radu Mitric. Mai mult, spune că acesta își face, de fapt, campanie electorală.

Firma servicii renovare
Sumi Agro - Mospilan
Mobila SH
Victoria Federal IFN
Amanet King Onix
Florian Shaorma

„Eu nu am susținut mărirea taxei la apă. A fost doar o ajustare de preț, urmare a inflației pe care PSD o preconiza, în urmă cu doi ani, la 3,5% și e 5,6% acum, urmare a prețului la care a ajuns combustibilul în această guvernare. Este o ajustare de 10 bani doar, interpretată politic. O chestie prin care încearcă să atragă atenția asupra lui. Domnul Mitric din campania electorală visează să ajungă președintele PSD Făgăraș și să iasă în evidență cu tot ce poate. Noi ne dorim să scadă prețurile, dar cu guvernarea PSD este imposibil”, ne-a declarat Mareș.

Directorul Apă Canal Sibiu: O ajustare necesară

Am cerut un punct de vedere și furnizorului de apă potabilă din Țara Făgărașului. Directorul general al societății Apă Canal Sibiu, Vasile Maier, ne-a transmis în scris, că majorarea era necesară. El spune că este o ajustare la inflația și deflația pentru perioada 2015 – 2018. Maier mai precizează că din tariful serviciilor prestate se asigură banii necesari lucrărilor de modernizare si extindere a rețelelor.

Consumatorii din Făgăraș și comunele din zonă vor plăti mai mult cu 10 bani pe metru cub pentru apa potabilă și cu 7 bani mai mult pe metru cub pentru canalizare. Noile tarife, care vor fi aplicate de la începutul lunii următoare, le găsiți aici.

Liviu Ardelean


Apreciază
Distribuie