Ca să poată funcţiona, în hidrocentrala de la Mândra ar mai trebui pompaţi 160 de milioane de euro

Singura soluţie pentru hidrocentrala de la Mândra o mai reprezintă acum banii europeni. În barajul abandonat de pe Olt s-au investit peste 110 milioane de dolari, iar pentru a prinde contur mai sunt necesare 160 de milioane de euro. HIDROCENTRALA

Avantajele ar fi multiple: realizarea unei capacităţi de producere a energiei verzi, asigurarea apei necesare pentru irigaţii în zona Făgăraş, dar şi dezvoltarea unei baze de agrement pentru sporturile nautice, scriu jurnaliştii de la bzb.ro.

Proiectul a început în 1988 şi a fost finalizat în proporţie de 60%. Consiliul Judeţean Braşov vrea să se implice în finalizarea proiectului şi a decis să încheie un parteneriat cu Hidroelectrica.

O comisie formată din reprezentanţi ai celor două entităţi va face demersurile pentru realizarea asocierii, urmând în viitor să fie căutate soluţii pentru accesarea fondurilor.

JTTI
Florian Shaorma
Sezar Forest - soferi profesionisti
Agromar
Proaspat Alb
Amanet King Onix

Hidrocentrala de la Mândra a fost comandată de Nicolae Ceauşescu şi făcea parte dintr-un lanţ de peste 20 de hidrocentrale care urmau să fie construite pe râul Olt. Conform proiectului iniţial, coada lacului pleca de la Hoghiz şi lacul se termina la Mândra.

Capacitatea maximă de înmagazinare a lacului era de 338 de milioane de metri cubi.

 


Apreciază
Distribuie

Un comenariu la “1”

  1. Mai există o față a acestei povești, legată de terenurile țăranilor care au fost luate în chirie. Cel puțin așa susține primarul Taflan și actele oamenilor. Banii de pe chirii cică sunt blocați într-un cont bancar, conform spuselor primarului comunei Mândra, care nu oferă alte detalii nici măcar proprietarilor acelor terenuri. Dacă or mai fi proprietari, bieții oameni.

Comentariile sunt închise.