„Cafeaua domnului ministru”, vineri, în Făgăraș

Casa Municipală de Cultură vă invită la „Cafeaua domului ministru”. Constantin Cotimanis, Iulia Dumitru și Ana Dumitru joacă în piesa de teatru vineri, 2 iulie 2021, de la ora 19.

„Cafeaua domnului ministru” este o comedie satirică despre clasa politică și anturajul acesteia, fie că este vorba despre instituțiile statului, fie despre protejați. Piesa prezintă satiric viciile, abuzurile și problemele de moralitate, cu intenția declarată de a corecta indivizii și grupul social expus.

Publicul se amuză copios pe seama unor personaje ridicole și situații comice, uneori absurde; aceasta fiind o formulă accesibilă, ușor de digerat de către spectatori, dar care atrage atenția, subtil, asupra problemelor reale ale clasei politice actuale.

Acțiunea se petrece de Ziua Europei, o zi importantă în calendarul sărbătorilor naționale, marcată în mod particular de către ministru și șefa lui de cabinet, în biroul ministerial, unde năvălește neanunțată o patroană. Nu este orice fel de patroană, ci una de bordel cu clienți „speciali”. Ea cere cu un tupeu specific să nu-i fie închisă „prăvălia”.

Piesa parodiază această situație de șantaj și aduce o rezolvare în spiritul și pe măsura celor trei personaje cu moralitate modestă.

Fantanita Craiesei
Mogaldea Therapy
Cabinet ORL
Amanet King Onix
Monumente funerare
Second hand & outlet
Demgy

Comedia este, conform autorului textului dramatic, scriitorul Horia Gârbea, „una dintre puținele comedii macabre ale dramaturgiei românești, cu situații și replici de umor negru, grotesc și absurd.”

Preț bilet 40 lei. Preț bilet 20 lei (elevi și pensionari)

Informații și rezervări la numărul de telefon 0268211929 de luni – vineri între orele 10.00 – 17.00.


Apreciază
Distribuie