Campania „Producător din Ţara Făgăraşului”

Întotdeauna mărul otrăvit atrage… şi asta o ştim din primii ani de viaţă din poveştile cu Albă ca Zăpada! Dar oare suntem cu băgare de seamă atunci când vine vorba să-l mâncăm?

De cele mai multe ori oamenii se înghesuie în piaţă la cele mai aspectoase fructe şi legume de pe tarabe; la mărul cel mai mare şi mai roşu, la cireşele cele mai uniforme şi mai negre, la căpşunile cele mai tari şi deloc stricate.

Sunt toate venite din import, sunt cultivate cu tone de îngrăşământ chimic, nu au niciun gust şi sunt cumpărate de comercianţi de la depozite din Braşov, la preţuri poate chiar şi mai scăzute decât cele din grădini.
Cumpărătorii trebuie să ştie pe de o parte că nu sunt bio, pe de altă parte că îmbogăţesc marii „angrosişti” braşoveni şi încurajează importurile de legume şi fructe, în condiţiile în care zona noastră abundă de solarii ale micilor producători.

Ceapa noastră de la Mândra e mai bună decât una străină, merele de la Breaza sunt mai gustoase decât cele importate, căpşunile de la Drăguş sunt mai aromate ca cele spaniole, iar cartofii de la Sâmbăta sunt mai dulci ca oricare alţii. Producătorii din Ţara Făgăraşului au zeci de motive să fie mândri de produsele lor.

Producători, nu terţi comercianţicampanie 2
De acum încolo în piaţa agro-alimentară din Făgăraş producătorii de Ţara Făgăraşului vor fi recunoscuţi de la o poştă. Ziarul „Bună Ziua Făgăraş” lansează campania „Producător din Ţara Făgăraşului”. Timp de patru luni de zile, noi verificăm comercianţii care îşi spun producători, ne ducem la ei acasă, vedem cum cultivă legumele şi fructele, cât de sănătoase sunt şi la ce preţuri de vând.

Producătorul va primi şorţul verde cu inscripţia „Producător din Ţara Făgăraşului”. Acesta beneficiază de reclamă gratuită în ziarul nostru şi pe posturile de radio Star Fm şi Super Fm.

JTTI
Firma servicii renovare
Florian Shaorma
Moveos
Monumente funerare
Spalatoria GPC
Agromar

Puteţi cumpăra cu încredere, în curând, de la pieţarii cu şorţ verde. Noi garatăm pentru ei! În fiecare număr al ziarului, vom prezenta povestea unui producător tradiţional din zona noastră, un producător care nu aduce legumele şi fructele din Spania sau Argentina, un producător care le cultivă în solarul propriei grădini… în fine un producător care poate nu are alte venituri decât roadele muncii sale.

Îi promovăm pe ai noştri şi nu pe terţii comercianţi care iau dintr-o parte şi vând în alta, în ambiţia de a-şi umple buzunarele.

Pentru că peste tot în ţară pieţele riscă să devină ale „angrosiştilor”, producătorii autohtoni au nevoie de ajutor să supravieţuiască.

La Făgăraş noi întindem prima mână de ajutor celor care şi-au făcut din producţia fructelor şi legumelor o mică afacere. Ajutaţi-ne în campania noastră şi cumpăraţi de la producătorii cu şorţ verde şi legitimaţie!

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie

  1. Felicitari ! Interesanta si de apreciat initiativa. Pentru seriozitatea demersului dvs., va suferez sa postati si poze facute acasa la producator ! Ar fi mult mai credibil ! Spor la treaba !

  2. Eu nu va felicit.
    Incercam sa ne ajutam pe noi, fagarasenii.
    Este cam tarziu, dar ma bucur ca ne trezim; poate si noi fagarasenii mai avem o sansa.

    Cu bine,

  3. Am citit cu placere despre initiativa ziarului BZF.Felicitari.Ajutati nu numai producatorii ci si pe noi consumatorii.

Comentariile sunt închise.