Castelul Brâncovenesc din Sâmbăta de Sus, inclus în Ruta Castelelor. Va fi promovat cu fonduri din PNRR

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a publicat listele cu obiectivele care vor fi incluse în rutele turistice/culturale și care vor beneficia de promovare, respectiv de restaurare. Castelul Brâncovenesc din Sâmbăta de Sus a fost inclus în Ruta Castelelor care vor fi promovate cu fonduri din PNRR.

Prin ordinele comune a patru miniștri au fost aprobate, miercuri, 6 aprilie obiectivele care vor fi cuprinse în cele 12 rute culturale.

În cadrul Rutei Castelelor, pe lista obiectivelor admise în vederea promovării se regăsește și Castelul Brâncovenesc din Sâmbăta de Sus.

Acesta a fost construit de Grigore Brâncoveanu, nepotul lui Constantin Brâncoveanu, în anul 1801. Este ultimul dintre castelele construite de familia Brâncoveanu.

Peste 300 obiective, care fac parte din patrimoniul cultural național, vor fi restaurate sau vor beneficia de sprijinul necesar pentru o promovare adecvată”, a declarat Dan Vîlceanu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Victoria Federal IFN
Demgy
Monumente funerare
Sumi Agro - Shigeki
Florian Shaorma
Mobila SH
Proaspat Alb

În urma apelului public lansat de MIPE la data de 25 februarie, au fost depuse 395 de solicitări. Termenul limită pentru depunerea propunerilor a fost 20 martie.

Având în vedere că pentru anumite rute turistice/culturale nu au fost depuse suficiente solicitări, MIPE urmează să anunțe un al doilea apel public pentru a putea utiliza toate fondurile alocate investiției și a maximiza toate șansele comunităților cu potențial turistic de a beneficia de investiții sustenabile, a anunțat Direcția de Comunicare din cadrul Ministerului.

 

foto: monumenteuitate.org


Apreciază
Distribuie