(P) Cât de sigură este albirea dinților și cum să o faci corect

Foto: Unsplash / Artem Beliaikim

Albirea dinților este o procedură sigură și eficientă atunci când este efectuată corect și sub supravegherea unui stomatolog. Cu toate acestea, există anumite aspecte de luat în considerare pentru a te asigura că albirea nu va deteriora smalțul dentar sau că gingia nu va fi afectată. Spre exemplu, folosirea acasă, în mod eronat, a produselor de albire poate duce la apariția sensibilității dentare sau la afecțiuni ale gingiei.

Iată informații și sfaturi de luat în calcul atunci când ajungi să îți dorești și tu dinți mai albi.

Mergi la un control stomatologic

Înainte de a începe orice procedură de albire a dinților, este bine să te programezi pentru un control stomatologic. Dentistul poate evalua starea ta generală de sănătate orală și poate determina dacă albirea este potrivită pentru tine. Dacă sunt descoperite probleme, va fi nevoie să le rezolvi înainte de a beneficia de orice alt tratament. De asemenea, stomatologul poate identifica cauzele decolorării dinților și îți poate recomanda soluții pentru menținerea culorii naturale pentru mai mult timp.

Alege opțiunea de albire potrivită pentru tine

Există două opțiuni principale pentru albirea dinților:

  • Albirea dentară în cabinetul stomatologic – tratamentul de albire este realizat de către medicul dentist. Acesta va avea grijă ca protecția gingiilor și a altor țesuturi moi să fie una eficientă.
  • Albirea dentară acasă – tratamentul implică utilizarea unor gutiere pentru albire dentară la domiciliu, sub supravegherea dentistului. De obicei, rezultatele pot fi obținute într-un timp mai îndelungat, spre deosebire de cele din cabinetul stomatologului. Și în acest caz este bine ca dentistul să-ți furnizeze instrucțiuni precise privind modul corect de utilizare al gutierelor.

Ascultă de sfaturile dentistului

Fantanita Craiesei
Demgy
Cabinet ORL
Monumente funerare
Second hand & outlet
JTTI

După îți dai deja seama, este important să urmezi recomandările dentistului în ceea ce privește produsele și procedurile de albire dentară. Folosirea excesivă sau incorectă a tratamentelor poate cauza sensibilitate dentară sau alte afecțiuni gingivale.

Menținerea unui zâmbet strălucitor

După ce ți-ai asigurat nuanțe mai albe pentru dinții tăi, este relevant să respecți o igienă orală adecvată și să faci vizite regulate în cabinetul stomatologului pentru a menține zâmbetul strălucitor. Medicul îți va da sfaturi pentru a evita recidiva decolorării și pentru a reduce riscul apariției cariilor și ale altor afecțiuni comune. În acest context va fi nevoie să apelezi și la alte tratamente specifice, așa cum este periajul și detartrajul profesional. Eliminarea plăcii bacteriene și ale depunerilor de tartru reprezintă proceduri esențiale pentru curățarea dinților și depistarea unor carii incipiente, așa cum află și de pe dantkritidentalclinic.com.

După cum vezi, albirea dinților este sigură și eficientă atunci când este efectuată corect și sub supravegherea unui profesionist. Vizita în cabinetul stomatologului este primul pas pe care trebuie să îl faci atunci când îți dorești dinți mai albi. În acest fel ești sigur că tratamentul este potrivit pentru tine și că vei obține cele mai bune rezultate menținând sănătatea orală.

Photo: Unsplash


Apreciază
Distribuie