Centrala cu cogenerare de la Făgăraș (foto)

Una dintre cele mai performante centrale cu cogenerare din Europa a fost inaugurată săptămâna trecută la Făgăraș.

Evenimentul a fost marcat prin două momente distincte: prezentarea investitorului şi a partenerilor săi în cadrul unei întâlniri în Sala Tronului din Cetatea Făgăraş iar apoi tăierea panglicii inaugurale la sediul centralei precum şi prezentarea invistiției .

La eveniment au  participat reprezentanți ai acționarului german, autorități locale dar și reprezentanții furnizorilor de echipamente de înaltă performanță energetică, de la companiile Chevron, Danfoss, Texaco și General Electric.

Amanet King Onix
Proaspat Alb
Spalatoria GPC
Demgy
Fantanita Craiesei

Eduard Müller, reprezentantul din România al firmei româno-germane care deţine centrala cu cogenerare, a declarat că planul de investiții va continua cu introducerea modulelor schimbătoarelor de căldură în scările blocurilor. Acest lucru va face ca apa fierbinte să ajungă la robinete în doar 4 secunde iar principalul beneficiu va fi renunțarea la taxa ape țeavă și la instalațiile din subsolul blocurilor.

Investițiile vor continua cu respectarea planului de reorganizare al societății furnizoare de agent termic. Acest plan va conduce la deținerea capitalului majoritar de acțiuni de către firma româno-germană.


Apreciază
Distribuie