Făgăraşul are, în sfârşit, un monument al eroilor

Preşedinte României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj la Făgăraş, cu prilejul sfințirii Monumentului Eroilor şi a depus o coroană de flori, prin intermediul Secretarului General al Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

inaugurare Monum. eroilor_29.05.16_010

Monumentul, ridicat recent în fața altarului Catedralei Ortodoxe, a fost inaugurat duminică 29 mai în prezența Mitropolitului Ardealului, Laurențiu Streza şi a unui sobor de preoți.

Plăcuța comemorativă a fost dezvelită de primarul Făgărașului, Sorin Mănduc, alături de generalul Mihai Șomordolea, secretarul CSAT și reprezentantul Administrației Prezidențiale.

inaugurare Monum. eroilor_29.05.16_005

Amanet King Onix
Qi Meridian
UPRUC-CTR
Demgy
Florian Shaorma
RIM Fam
Monumente funerare

Lucrarea, finanțată din bugetul local, a fost apreciată în special de membrii Asociației Veteranilor de Război și de urmașii luptătorilor. Colonelul Titus Oană, preşedintele asociației, a declarat că face eforturi, de peste 20 de ani, pentru a ridica acest monument şi s-a arătat mulțumit că şi-a văzut visul împlinit.

La ceremonie au participat şi patru dintre veteranii care au luptat şi au scăpat cu viață în al Doilea Război Mondial dar și unul dintre soldații făgărăşeni, rănit în teatrul de operații din Afganistan.

Momentul inaugural a fost onorat, de asemenea, de prezența unui pluton militar al Școlii de Aplicație pentru Infanterie şi Vânători de Munte „Constantin Brâncoveanu”, precum și de reprezentanți ai instituțiilor publice locale și județene.


Apreciază
Distribuie

Un comenariu la “1”

  1. Foarte bine ca sa construit un monument in memoria eroilor cazuti in cele 2 razboaie mondiale, doar ca Fagarasul are nevoie de mai mult decat de niste monumente, in primul rand are nevoie de locuri de munca, de drumuri pe care sa te poti deplasa civilizat fara sa-ti fie frica ca-ti fracturezi glezna sau iti rupi oasele sau masina. In afara de asta ar fi bine daca un lucru inceput ar fi finazilat pana la capat, ma refer la faptul ca exista monument, lucrarile la catedrala sunt aproape finalizate, ar fi dragut daca si zona verde ar devenii intradevar verde, daca ar disparea si chioscurile aflate in fata catedralei si pe partea opusa a carosabilului asa incat zona sa arate intradevar civilizat.
    La fel de bine gasesc ca in sfarsit a fost reasfaltata intreaga promenada doar ca sa lucrat din nou “romaneste”. Adica in loc de asfalt in acel loc se potrivea mai bine pavaj de piatra ( biscuite sau cum se numeste) daca si zona de langa pavaj era finalizata lucrarea asa incat langa borduri sa nu ramana bolovani si pietris iar bancutele sa fie chiar la marginea pavajului si nu ca acum, in parte la 50 cm distanta de asfalt.
    La fel si ptr centrul vechi, pe latura nou asfaltata se potrivea mai bine un pavaj din piatra ( biscuite) mai ales ca si pe alte laturi e folosit acest pavaj. Dar cum era vorba acea, ” lasa ca e bine si asa rau” :))

Comentariile sunt închise.