Centrala cu cogenerare din Făgăraș va fi repornită

Premier Energy, compania de distribuție și furnizare a gazelor naturale, precum și de producție de energie electrică deținută indirect în România de fondul de investiții Emma Capital, al omului de afaceri ceh Jiri Smejc, repornește centrala cu cogenerare pe gaze naturale din Făgăraș după cinci ani, potrivit Profit.ro.

Cei de la Premier Energy, printr-o subsidiară pe care o controlează în proporție de 60%, au cumpărat unitatea de producție de energie în urmă cu aproximativ un an, pentru 19,3 milioane lei plus TVA, de la Ager Leasing.

Subsidiara a primit acum licență pentru exploatarea comercială a capacităților de producere a energiei electrice și termice din centrale electrice în cogenerare, de la Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE). Cu aceeași ocazie, firmei i s-a dat și licență de furnizor de energie. Luna trecută, compania a lansat anunțuri de recrutare, pentru a angaja „operatori centrală cogenerare și electricieni autorizați grad III, grad IV, pentru exploatarea în condiții de siguranță și eficiență a instalațiilor și a echipamentului energetic din centrala de cogenerare de înaltă eficiență Făgăraș”.

Brutaria Dragus
Liceul Senchea
curatare tapiterie
JTTI
Proaspat Alb
Demgy
Firma servicii renovare

Centrala în cogenerare din Făgăraș a fost pusă în funcțiune în 2016 de către compania Gas Energy Ecotherm, cu investitori germani, în urma unei investiții de circa 24 milioane euro, cu finanțare de la IFN-ul Ager Leasing. Atunci a fost una dintre cele mai performante centrale de acest tip din Europa. Însă nu a funcționat decât doi ani, din cauza falimentului operatorului, iar licența de exploatare a fost retrasă în 2019.

 


Apreciază
Distribuie