Centrala cu Cogenerare, inaugurată la sfârşitul săptămânii

O investiție privată germană de aproape 25 de milioane de euro va fi inaugurată la Făgăraș, la sfârșitul acestei săptămâni. Este vorba de o Centrală de Cogenerare care va produce energie electrică dar și agent termic.

Reprezentantul din România al firmei româno-germane, Eduard Müller, afirmă că instalația produce în acest moment curent electric de până la 12,9 Mw pe oră, energia fiind introdusă în sistemul național. Investițiile din următoarea etapă vor ridica producția de energie la 21 MW pe oră.

Evenimentul de  inaugurare oficială a Centralei de Cogenerare de la Făgăraş, se va desfășura vineri și va reuni reprezentanți  ai acționarului german, autorități locale dar și reprezentanții furnizorilor de echipamente de ultimă generație, de la companiile Chevron, Danfoss și General Electric.

Firma servicii renovare
Victoria Federal IFN
Demgy
Agromar
Moveos
JTTI
Proaspat Alb

Eduard Müller a declarat că sâmbătă, 28 mai, este Ziua Porților Deschise pentru cetățeni. Între orele 11 și 14, făgărășenii interesați pot să viziteze noua Centrală cu Cogenerare, amplasată pe actuala șosea ocolitoare a Făgărașului.


Apreciază
Distribuie