Centru canin înfiinţat de un ONG

Gherghinca Denis, medic veterinar

Gherghinca Denis, medic veterinar

50% din câini vor fi daţi spre adopţie

Făgăraşul va avea un centru canin pentru adăpostirea patrupedelor până la adopţia lor. 100 de câini pot fi îngrijiţi şi adăpostiţi în acest centru, iar de amenajarea lui de ocupă un medic veterinar din municipiu.

Dr. Denis Gherghincă este preşedinta Asociaţiei ,,Comperio Medela”. ONG-ul a primit de la Primărie, pe baza unui contract de comodat, un teren de 2.600 mp situat în parcul industrial al Făgăraşului, pe partea stângă a drumului care duce spre satul Hurez.

Pe acest teren Asociaţia doctoriţei doreşte ridicarea unui centru canin în următoarele luni. ,,Ne aflăm în etapa în care strângem voluntari şi donaţii pentru a putea împrejmui terenul, pentru amenajarea boxelor, realizarea unui puţ de apă şi achiziţionarea unui generator de curent. Aici vor lucra câţiva îngijitori şi un paznic. Ne-am propus ca din mai şi până în decembrie acest an să facem toate aceste lucrări şi să începem să primim căţeii”, a declarat Denis Gheorghincă.

Monumente funerare
Bilka
Copy Center TMF
Bikeathon 2020

Capacitatea centrului este de cel mult 100 de patrupede, aduse de oameni care fie le găsesc pe stradă, fie le aduc de acasă. Câinii rămân aici pentru a fi îngrijiţi şi hrăniţi până îi putem da spre adopţie. Intenţia este ca cel puţin 50% dintre animale să fie date spre adopţie”, adaugă medicul veterinar.

Făgărăşenii iubitori de animale vor avea două variante de adoptare a unui căţel din centru: adopţia de la distanţă (care presupune că animalul rămâne în centru, dar adoptatorul plăteşte 5 lei/zi pentru hrana, îngrijirea şi deparazitarea lui) şi adopţia normală (care înseamnă că noul proprietar al câinelui îl ia acasă fără să achite nimic).

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie