Cetatea Făgăraşului, printre cele mai frumoase din ţară

Cetatea Făgăraşului figurează printre cele mai frumoase zece cetăţi din România. Jurnaliştii de la www.9am.ro au inclus castelul lui Mihai Viteazu printre cele mai măreţe fortificaţii din ţară.

Cetatea noastră rivalizează cu Castelul Huniazilor de la Hunedoara, cu Cetatea Râşnov, Sighişoara, Mediaş, Cetatea Aiudului, Cetatea Alba Carolina, Cetatea de Scaun a Sucevei, Cetatea Neamţ, Cetatea Poenari de lângă barajul Vidraru sau Cetatea Devei.

Jurnaliştii îndeamnă cititorii să viziteze toate aceste obiective superbe. Deşi nu este alcătuit un top, ci doar o prezentare aleatorie, Cetatea Făgăraş figurează pe poziţia a 8-a în rândul castelelor care merită şi trebuie văzute măcar o dată-n viaţă.

Despre complexul feudal de la Făgăraş, jurnaliştii scriu că a început să fie construit la sfârşitul secolului al XIV-lea, fiind precedat de o fortificaţie din lemn. Începând din aprilie 2012, paza Cetăţii este asigurată de gardieni în costume medievale.

Proaspat Alb
Victoria Federal IFN
Florian Shaorma
Reno Depo
Sumi Agro - Mospilan
Spalatoria Aqua Carpet
Mobila SH

Taxele de intrare sunt 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii. Prin comparaţie, la Poenari trebuie să plătiţi doar 2 lei, la Neamţ 15 lei, la Suceava 4 lei, la Râşnov 10 lei.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie