Comăna se va asocia cu alte patru comune ca să atragă fonduri pentru turism

Primăria Comăna intenționează să se asocieze cu altele patru din Țara Făgărașului, ca să acceseze fonduri nerambursabile pe care să le investească în domeniul turismului.

Banii vor putea fi atrași printr-o Organizație de Management a Destinației (OMD), după ce Comăna se va asocia în cadrul acestei structuri cu  Părău, Șercaia, Mândra și Hârseni. Nu doar administrațiile locale vor putea atrage fonduri naționale și europene, ci și locuitorii acestor comune prin diverse mecanisme financiare, disponibile pentru dezvoltarea programelor turistice.

„În viitorul destul de apropiat, Ministerul Turismului va deschide o sesiune de finanțări pentru toată țara, dar strict pe ceea ce înseamnă dezvoltare turistică, centre de agrement, muzee, cămine culturale etc. Ca să putem accesa aceste fonduri, administrațiile locale trebuie să se asocieze în vederea înființării unor OMD-uri, adică Organizații de Management a Destinației. Sunt comune care nu beneficiază în prezent de foarte multe locuri de cazare și atunci dacă o comună nu are un număr minim de locuri de cazare – din câte știu eu, 200 – atunci e necesară înființarea acestui OMD, prin asocierea mai multor comune. Noi ne-am asociat cinci comune: Comăna, Părău, Șercaia, Mândra și Hârseni.”, spune primarul Viorel Grusea.

Cabinet ORL
Amanet King Onix
JTTI
Second hand & outlet
Spalatoria GPC

450 de milioane de euro vor fi puse la dispoziție în prima sesiune financiară.


Apreciază
Distribuie