Concert de pian la Biserica Evanghelică din Făgăraș

Classic Unlimited, turneul național de pian care scoate muzica clasică din sălile de concerte și o aduce mai aproape de oameni, ajunge la Biserica Evanghelică din Făgăraș, duminică, 25 septembrie, de la ora 18.00.

Accesul publicului la concert este gratuit și se face în baza unei rezervări a locului pe site-ul oficial Classic Unlimited. Inițial, concertul din Făgăraș a fost programat în Sinagogă, însă toate rezervările făcute anterior schimbării locației rămân valabile.

Biserica Evanghelică din Făgăraș este unul dintre cele mai importante obiective turistice ale zonei și locul în care se va ține cel de-al șaselea concert Classic Unlimited din acest an. Actuala biserică a fost ridicată în anii 1842-1843, după ce vechea biserică a ars.

Inițiativa construirii ei aparține pastorului luteran Andreas Wellmann. Edificiul este construit în stil neoclasic și păstrează din vechea biserică trei pietre funerare, altarul, baldachinul amvonului, cristelnița și o statuie a apostolului Pavel.

Sumi Agro - Mospilan
Agromar
Florian Shaorma
Amanet King Onix
Demgy
Proaspat Alb

Turneul național de pian care scoate muzica clasică din sălile de concert și o aduce în fața publicului larg, în spații inedite, este susținut de pianistul Bogdan Vaida, inițiator al proiectului. Repertoriul din acest an stă sub semnul feminității și este intitulat „Classic Unlimited – A woman’s touch”.

În cadrul concertelor din turneu, publicul va putea asculta următoarele piese:

  • Johannes Brahms – Intermezzo
  • Franz Schubert – Impromptu op. 90, nr. 3
  • Clara Schumann – Scherzo op. 14
  • Clara Schumann – Nocturna op. 6, nr. 2
  • Mel Bonis – Mélisande, seria Femmes de Legende
  • Mel Bonis – Salomé, seria Femmes de Legende
  • Serghei Rachmaninoff – Preludiu op. 23, nr. 6
  • Ciprian Gabriel Pop – Gaia (2022)
  • Anamaria Meza – Ansia (2022)
  • Frédéric Chopin – Andante spianato și Marea Poloneză, op.22

„Repertoriul concertelor din acest an este unul cu totul special. Cinci piese din program au fost scrise de compozitoare – Clara Schumann, Mel Bonis și Anamaria Meza – și sunt, fiecare într-un fel aparte, extrem de inspirate și interesante. Schubert și Rahmaninov sunt prezenți, ca de fiecare dată în ultimii ani, cu un preludiu, respectiv un impromptu, scurte bijuterii muzicale. Concertele vor începe, în tradiția Classic Unlimited, cu un intermezzo de Brahms, iar Cip Pop ne-a scris din nou o piesă superbă, special pentru turneul din acest an. Programul va fi completat de una din lucrările geniale ale lui Frédéric Chopin, „Andante Spianato și Marea Poloneză”, a declarat pianistul Bogdan Vaida.


Apreciază
Distribuie