Conferința societății civile din Țara Făgărașului are loc pe 20 aprilie

Fundația Comunitară Țara Făgărașului vă invită să luați parte la cea de-a doua ediție a Conferinței societății civile din Țara Făgărașului, eveniment care va avea loc sâmbătă, 20 aprilie 2024 în intervalul 9:30 – 21:00.

Începând cu ora 10.00 va avea loc o conferință de presă la @HomeinFăgăraș, str. Gheorghe Doja nr. 23 (cartierul Galați), în jurul unei șuri transformate în hub comunitar în cadrul proiectului Creșterea capacității ONG-urilor din Țara Făgărașului. În continuare, va fi prezentat un Memorandum de asociere a reprezentanților societății civile din regiune, iar programul după-amiezii include vizite de studiu la organizații active din oraș. Ziua se va încheia cu o cină comunitară și cu o surpriză pe care o vom dezvălui în ajunul evenimentului.

Programul detaliat al conferinței îl puteți consulta aici.

„Tema acestor conferințe este #împreună, iar la ediția din acest an ne-am propus să ne concentrăm pe următoarea întrebare: Cum putem fi mai mult împreună în același puzzle decât în piese separate? Ne dorim ca întâlnirile de acest fel să fie recurente și să devină un catalizator al ONG-urilor din regiune. Finalul proiectului pentru dezvoltarea capacității ONG-urilor din Țara Făgărașului este de fapt începutul unei noi etape de colaborare între organizațiile din regiune, precum și între societatea civilă locală și alți actori din domeniul public și privat”, spune Emilia Ciurchea, manager general al Fundației Comunitare Țara Făgărașului.

Monumente funerare
Reno Depo
PSD - alegeri locale 2024
Florian Shaorma
curatare tapiterie
Sezar Forest - soferi profesionisti

Scopul proiectului, derulat în perioada octombrie 2021 – aprilie 2024, este de a oferi ONG-urilor din Țara Făgărașului oportunități pentru creșterea capacității organizaționale. Primele etape au vizat maparea societății civile din regiune și crearea a două hub-uri (centre de resurse) care să deservească Țara Făgărașului pe termen lung. Între activitățile oferite gratuit organizațiilor neguvernamentale din zonă s-au numărat: cursuri de formare, acces la experiențe de învățare și colaborare, conturarea unei rețele a organizațiilor neguvernamentale și acces la spații comune de lucru.

Proiect derulat de Fundația Comunitară Țara Făgărașului în parteneriat cu Institutul de Cercetare Făgăraș și Fundația Mihai și Maria Frățilă cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.


Apreciază
Distribuie