Consilierii s-au răzgândit. Modernizarea străzii Doamna Stanca poate începe

Modernizarea străzii Doamna Stanca poate fi demarată de municipalitate.

Consiliul Local a aprobat în ședința extraodrinară din această dimineață transferarea sumei necesare de 1,8 milioane de lei pentru începerea lucrărilor, din creditul contractat inițial pentru ocolitoare.

După ce în ședința anterioară mai mult de jumătate dintre ei s-au abținut de la vot și proiectul a picat, astăzi aproape toți consilierii prezenți au votat pro. Singurul care s-a abținut a fost viceprimarul Făgărașului, Valentin Clonț.

Inițial, în ședința astăzi, după o pauză în care au avut loc consultări, consilierul PSD Ioan Bogdan a cerut amânarea votului, invocând lipsa președinților organizațiilor locale ale PSD și ALDE, Ion Negrilă, respectiv Cosmin Poparad.

„Datorită faptului că cei care ne-am consultat astăzi, grupul PSD, și datorită faptului că reprezentatul de bază, președintele ALDE nu este, nici al PSD-ului, să putem să luăm o hotărâre în cunoștință de cauză și unanimitate pentru lucrurile care au fost dezbătute și în ședința anterioară, propun o amânare a acestui subiect de pe ordinea de zi”, a spus Ioan Bogdan.

În urma solicitării consilierului PSD, Petru Malene de la PER a intervenit și a spus că „dacă este o urgență, este o urgență și trebuie să o tranșăm. Dacă nu, trebuie să știm”.

Primarul Gheorghe Sucaciu a afirmat astfel, din nou, că „din punct de vedere tehnic eu zic că este o urgență. De aceea și în ședința ordinară de luna trecută noi am venit din timp cu acest proiect de hotărâre, ca ulterior să începem procedura de a anunța Ministerul Finanțelor. (…) Dacă astăzi amânăm acest proiect și vom stabili o altă dată, noi vom intra într-o criză de timp și punem în pericol tot creditul, pentru că Ministerul Finanțelor va determina că în municipiul Făgăraș nu sunt lucrurile așa cum trebuie și ei vor decide ca toate aceste tranșe să se amâne și să dea banii celor care îi cheltuie și îi folosesc pentru infrastructură în România”.

JTTI
Victoria Federal IFN
PSD - alegeri locale 2024
Florian Shaorma
Reno Depo

În urma explicațiilor date de Executiv și a discuțiilor din plenul Consiliului Local, propunerea lui Ioan Bogdan a fost supusă la vot însă nu a trecut, astfel că a fost supus la vot proiectul de hotărâre. Acesta a fost aprobat după ce reprezentanții tuturor partidelor au fost de acord, înregistrându-se o singură abținere.

Niciunul dintre consilierii care și-au schimbat votul nu și-a motivat noua opțiune în fața ziariștilor. Singurul care a făcut declarații în urma ședinței de astăzi a fost primarul.

„S-a votat acest proiect, am explicat încă o dată. Cred că astăzi consilierii au conștientizat și toate temerile lor de nelegalitate și de oportunitate s-au dus. Bineînțeles, s-a văzut clar că cei care au pornit acest subiect și-au dezinformat, nu s-au prezentat astăzi”, a concluzionat Gheorghe Sucaciu.

Acum, după aprobarea sumei, Consiliul Local va trebui să hotărască dacă pe strada Doamna Stanca, pe fiecare sens de mers, vor fi amenajate o bandă de circulație cu parcări și pistă de biciclete, sau se va reabilita în forma actuală. O decizie în acest sens va fi luată într-o ședință viitoare.

Liviu Ardelean


Apreciază
Distribuie