Tensiunea și glicemia făgărășenilor, testate gratuit în centrul orașului

Făgărășenii sunt testați gratuit, zilele acestea, pentru prevenirea bolilor cardiovasculare.

Profesorii și elevii Școlii Postliceale Sanitare Ecaterina Teodoroiu măsoară tensiunea și glicemia persoanelor care trec pe la cortul amplasat în centrul orașului.

Un număr record de 240 de persoane au fost testate numai în prima zi, în cadrul campaniei inițiate de directorul școlii postliceale, Maria Eșanu.

„Școala Posliceală «Ecaterina Teodoroiu» desfășoară o campanie împotriva bolilor cardiovasculare, în perioada 10-12 iulie, deci miercuri, joi și vineri. Este o acțiune desfășurată cu ajutorul elevilor anului doi ai școlii profesionale. Ieri am avut în jur de 240 de persoane, astăzi probabil o să avem char mai mult, ne așteptăm și mâine să fie în număr mai mare. Facem și glicemii la prima oră a diminețăă, pe nemâncate”, ne-a declarat Delia Frîncu, asistent medical al Spitalului Făgăraș și coordonatorul acțiunii.

În urma testărilor gratuite, specialiștii oferă recomandări făgărășenilor dacă este necesar.

În cadrul campaniei care se află în desfășurare au fost depistate și cazuri periculoase pentru sănătatea celor testați.

Sunt persoane care nu au mai trecut pe la medicul de familie și urmează un tratament vechi de patru ani, care în mod normal trebuie actualizat o dată la 6 luni.

„Am descoperit niște valori tensionale prea mari pentru perioada asta, văzând că nu este foarte cald. Dacă avem glicemii sau tensiuni mari îi îndrumăm să meargă spre medicul de familie. Domnului care avea o tensiune mai mare i-am recomandat să meargă chiar la Spitalul municipal Făgăraș. Am întâlnit foarte multă lume care nu a mai mers la un medic de familie și de 4-5 ani și mergeau înainte cu tratamentul vechi. Trebuie actualizat măcar o dată la 6 luni sau cel puțin la 1 an”, a adăugat Delia Frîncu.

Campania pentru prevenirea bolilor cardiovasculare se încheie vineri. Făgărășenii își pot măsura tensiunea și glicemia, gratuit, între orele 9 și 12.

Cei interesați se pot înscrie la cursurile Școlii Postliceale Sanitare „Ecaterina Teodoroiu”, până în 13 septembrie.

Cabinet ORL
Spalatoria GPC
Florian Shaorma
Amanet King Onix
JTTI
Demgy
Fantanita Craiesei

OFERTA EDUCAȚIONALĂ PENTRU ANUL ȘCOLAR  2019 – 2020 

CALIFICAREA PROFESIONALĂ: ASISTENT MEDICAL GENERALIST

DURATA STUDIILOR:   3 ANI,  CURSURI  DE  ZI

 2 CLASE – 60 DE LOCURI

Documente  necesare înscrierii:    

  • Dosar plic
  • Cerere de înscriere (se completează la înscriere)
  • Diplomă bacalaureat sau certificat de absolvire a XII clase
  • Foaie matricolă
  • Copie certificat de naștere
  • Copie certificat căsătorie (dacă este cazul)
  • Copie carte de identitate sau pașaport
  • Adeverință medicală de la medicul de familie din care să reiasă că nu suferă de boli cronice sau psihice, cu mențiunea: „apt pentru școala sanitară”
  • 2 poze color, format 3/4
  • Taxă înscriere

Înscrierile se fac în perioada 1 iulie – 13 septembrie 2019, de luni până vineri, între orele 1000-1200 la secretariatul Colegiului Național Radu Negru” Făgăraș.

Informații suplimentare la numerele de telefon:  0745 812 192  și 0721 865 807

ȘCOALA ESTE AUTORIZATĂ DE CĂTRE MINISTERULUI EDUCAȚIEI NAȚIONALE. DIPLOMA ESTE RECUNOSCUTĂ NU DOAR ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ.


Apreciază
Distribuie