Consiliul Județean caută constructor pentru podul de la Voila

foto: vechiul pod/ arhiva bunaziuafagaras.ro

Consiliul Județean Brașov a demarat procedurile pentru găsirea unui constructor care să se ocupe de lucrările la noul pod de la Voila.

Conform caietului de sarcini, noile fundații ar trebui finalizate până la sfârșitul lunii septembrie a acestui an. După recepționarea lucrărilor, autoritatea publică judeţeană va transmite antreprenorului Con-A SRL ordinul de reîncepere a contractului pentru continuarea şi finalizarea construcţiei noului pod situat la ieşirea din localitatea Voila.

„Se referă la atribuirea contractului pentru elaborarea Proiectului Tehnic şi execuţia fundaţiilor viitorului pod peste Olt, situat pe drumul judeţean DJ 105, în localitatea Voila, obiectiv pe care Consiliul Judeţean Braşov îl implementează cu finanţare din PNDL – Etapa a II-a, în vederea asigurării conexiunii rutiere cu Baza NATO de la Cincu.

Florian Shaorma
Reno Depo
PSD - alegeri locale 2024
JTTI
Proaspat Alb
Firma servicii renovare
Victoria Federal IFN
Monumente funerare
Mobila SH

După demolarea vechiului pod, realizată prin implozie în 22 septembrie 2023, executivul CJ Braşov a comandat două expertize, având în vedere deteriorarea structurii fundaţiilor iniţiale. Expertiza tehnică a soluţiilor de proiectare şi cea geotehnică privind execuţia lucrărilor au dat ca singură soluţie necesitarea construirii unor fundaţii noi, „indirecte, pe piloţi din beton armat solidarizaţi la partea superioară cu radiere de beton armat”. Astfel, în amplul proiect investiţional de edificare a unui pod nou peste Olt, autoritatea judeţeană şi-a asumat realizarea din fonduri proprii a fundaţiilor, în condiţiile în care structurile temeliei iniţiale erau inutilizabile”, precizează Consiliul Județean într-un comunicat de presă.

Valoarea totală estimată a achiziţiei este de 9.554.376 lei (fără TVA), incluzând servicii de proiectare şi asistenţă tehnică – 236.124 lei (fără TVA), organizarea de şantier – 140.000 lei (fără TVA) şi execuţia lucrărilor, evaluată la suma de 9.178.252 lei (fără TVA).


Apreciază
Distribuie