CJ caută constructor pentru reabilitarea drumului dintre Viștea de Jos și Viștea de Sus

Consiliul Județean Brașov a demarat procedurile pentru găsirea unui constructor care să se ocupe de lucrări ample de reabilitare a drumului dintre Viștea de Jos și Viștea de Sus.

Pe tronsonul de drum județean, care are o lungime de 5 km, ar urma să fie refăcute suprafețele carosabile, acostamentele, trotuarele, drumurile laterale și podețele. Valoarea totală estimată a acestei achiziţii, finanțată din bugetul local al județului, este de aproape 25 de milioane de lei.

Proiectul prevede „reabilitarea drumului judeţean DJ 103D pe tronsonul situat între localităţile Viştea de Jos şi Viştea de Sus, incluzând realizarea structurii rutiere, refacerea suprafeţei carosabile, a acostamentelor, trotuarelor şi drumurilor laterale, realizarea scurgerii apelor pluviale, refacerea podeţelor transversale, podeţelor la drumurile laterale şi de acces, precum şi construirea unui pod nou. Lucrările vor cuprinde şi realizarea elementelor de siguranţă a circulaţiei, respectiv marcaje longitudinale, transversale şi indicatoare stâlpi rutieri noi. Execuţia lucrărilor se va face în conformitate cu Proiectul Tehnic elaborat de către SC Different Action SRL, care este parte integrantă a caietului de sarcini”, potrivit Consiliului Județean.

Amanet King Onix
Florian Shaorma
PSD - alegeri locale 2024
Mobila SH
JTTI
curatare tapiterie

Acest tronson de drum este important atât pentru locuitorii din satul Viştea de Sus, care vor dispune de o conexiune rutieră modernizată cu centrul administrativ al comunei Viştea şi cu Drumul Naţional 1, cât şi pentru accesul vizitatorilor spre zona turistică de la poalele Munţilor Făgăraş.

În lungime de 5,106 km, segmentul rutier porneşte din DN 1, străbate intravilanul şi extravilanul localităţii Viştea de Jos şi se termină la intrarea în satul Viştea de Sus, la intersecţia cu drumul judeţean DJ 104A, supranumit „Drumul de sub munte”, care a fost modernizat de Consiliul Judeţean Braşov printr-un proiect cu fonduri europene.


Apreciază
Distribuie