Un elev de clasa a VII-a, din Brașov, și-a șantajat profesoara de istorie

foto: bzb.ro

Un elev de clasa a VII-a și-a șantajat profesoara de istorie, pentru o notă mai mare. Băiatul a amenințat cadrul didactic că va posta pe rețelele de socializare poze cu fiica acestuia în ipostaze indecente, dacă nu-i dă o notă mai bună la disciplina pe care o predă, relatează Radio România Brașov.

Profesoara de la Liceul cu Program Sportiv s-a adresat autorităților, dar a anunțat, ulterior, și conducerea școlii, potrivit jurnaliștilor brașoveni.

„Iată că acest caz este unul oarecum atipic, pentru că e un caz de șantaj de la un elev de clasa a VII-a către un profesor. Ce vă putem spune este că am aflat relativ târziu de această situație, pentru că într-o primă fază doamna profesoară de istorie de la Liceul cu Program Sportiv s-a adresat în mod direct Biroului de Poliției de Siguranță Școlară. La momentul de față vă putem spune că acești doi copii care sunt protagoniștii acestor evenimente sunt transferați la două școli diferite”, a declarat purtătorul de cuvânt al instituției, Valentin Bucur, pentru postul public de radio.

Elevul șantajist are nota scăzută la purtare. Tocmai de la această decizie a conducerii școlii ar fi degenerat situația.

„Inițial, profesorii de la clasa elevului respectiv au sesizat faptul că elevul deranjează orele, că are un comportament necorespunzător la ore și atunci consiliul profesorilor clasei a decis scăderea notei la purtare și monitorizarea comportamentului elevului. După două sau trei luni de monitorizare au constatat că s-au înrăutățit lucrurile și evident că au rămas, în continuare, cu decizia de a-i scădea nota la purtare chiar la nota patru. Din acel moment lucrurile au degenerat”, a mai declarat Valentin Bucur, pentru Radio România Brașov.

Poliția Brașov a deschis un dosar în acest caz și face cercetări in rem, pentru infracțiuni de amenințare. Cercetările au loc sub supravegherea unui procuror de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.


Apreciază
Distribuie