Contrabandă cu țigări, în Făgăraș. 2 reținuți în urma perchezițiilor

sursa foto: dreamgeek.ro

Poliţiştii din Brașov, cu sprijinul colegilor din mai multe județe, au efectuat 13 percheziţii domiciliare la persoane bănuite că ar fi comercializat țigări de contrabandă. Un bărbat și o femeie din Făgăraș, respectiv Sebeș, se numără printre suspecți.

13 locuințe din județele Brașov, Sibiu și Suceava au fost verificate de oamenii legii. Acțiunile au avut loc sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș.

Suspecții ar fi comercializat în zona municipiului nostru și în localitățile învecinate, țigări fără timbru de accizare provenite din Ucraina și Republica Moldova, precum și țigări achiziționate din magazine Duty-Free.

După ce erau trecute de graniță, țigările erau transportate de la Suceava la Făgăraș, unde au fost vândute în perioada iunie 2017 – februarie 2018.

În urma perchezițiilor au fost identificate 14.060 țigarete, suma de 10.000 lei care ar proveni din comercializarea ilegală de țigări, 150 l motorină și 4.3 mc material lemnos, esență rășinoase, bunuri care ar fi fost obținute ca urmare a unor activități infracționale. Banii obținuți din vânzări și bunurile au fost confiscate, conform comunicatului IJP Brașov.

Agromar
Proaspat Alb
curatare tapiterie
JTTI
Florian Shaorma
Amanet King Onix

6 persoane au fost audiate, marți, iar doi bărbați, unul de 48 ani din județul Suceava și celălalt de 40 ani, din județul Brașov, au fost reținuți pentru 24 de ore. Ei sunt cercetați în continuare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, într-un dosar penal instrumentat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat urmează a fi determinat de inspectorii antifraudă. Activitatea a beneficiat de sprijinul D.O.S – Brigada de Operațiuni Speciale Brașov.

La efectuarea perchezițiilor au participat polițiști din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale Brașov, Serviciului Criminalistic Brașov, Inspectoratului de Poliție Județean Suceava și comisari din cadrul Gărzii Forestiere Brașov.


Apreciază
Distribuie