EXCLUSIV | Scandal în Poliția Locală. Curticăpean respinge acuzațiile

Poliția Locală Făgăraș se află în mijlocul unui scandal după ce trei candidați au fost eliminați din concursul pentru ocuparea celor 8 posturi libere, deși înițial au fost admiși la proba de sport.

Unul dintre cei 23 de participanți care au susținut această probă a făcut o sesizare în privința nerespectării regulamentului și acuză comisia de favoritism.

Acuzațiile sunt respinse de șeful comisiei sportive, profesorul Aurelian Curticăpean.

șeful comisiei sportive, profesorul Aurelian Curticăpean

În urma analizării imaginilor, s-a constatat că anumiți candidați nu au respectat regulamentul, iar neregulile nu puteau fi văzute din unghiul respectiv, potrivit șefului comisiei.

Motiv pentru care camera video ar fi fost montată pe partea în care membrii nu aveau vizibilitate, pentru transparența totală a competiției.

Imaginile surprinse sunt de necontestat, astfel că a fost luată decizia ca cei trei să fie eliminați. Însă, unul dintre ei este nemulțumit și acuză comisia sportivă de incompetență.

Profesorul Curticăpean declară că au existat erori, însă nu au nicio legătură cu evaluarea candidaților.

Salco
șeful comisiei sportive, profesorul Aurelian Curtăcăpean

Unul dintre cei respinși după ce a fost admis este nemulțumit și acuză comisia sportivă de incompetență. Este vorba despre Valentin Forsea, care a participat și la concursul de anul trecut. Acesta a picat proba psihologică susținută în noiembrie 2017, deși ar ocupa un post de psiholog în orașul Victoria.

Înregistrarea video a probei sportive de la Poliția Locală a fost dată publicității, astăzi, de primarul Sucaciu.

Examenul scris pe care candidații trebuiau să îl susțină, miercuri, a fost amânat până când vor fi rezolvate sesizările. Acestea au fost trimise către Agenția Națională a Funcționarilor Publici.

(Liviu Ardelean)


Apreciază
Distribuie