Copiii din Jibert, câştigători la un concurs organizat de situl Natura 2000

Concursul interşcolar „Şi eu fac parte din Natura 2000” care a mobilizat sute de elevi din ciclul primar şi gimnazial din zona Podişul Hartibaciului – Târnava Mare – Olt s-a încheiat cu câteva zile în urmă.

Comuna Jibert şi-a adjudecat locul I în competiţie, atât la grupa mare, cât şi la grupa mică de vârstă. Prima ediţie a concursului a avut loc în anul şcolar 2012-2013, iar câştigătoare au fost şi atunci echipele din comuna Jibert, la ambele categorii de vârstă.

La această a doua ediţie a concursului, lansată în octombrie 2013, s-au înscris 73 de echipe a câte 3 elevi, din 7 localităţi: Agnita, Bârghiş, Chirpăr, Jibert, Merghindeal, Mediaş şi Sighişoara. Finaliştii din clasele II-IV (24 de elevi şi pedagogii lor) beneficiază de o excursie de o zi, iar finaliştii claselor V-VIII (24 de elevi) de o excursie de 6 zile într-un sit Natura 2000 din zonă. Jibert concurs copii 2

Reno Depo
Amanet King Onix
Demgy
Firma servicii renovare
Agromar
Proaspat Alb
Mobila SH

Copiii din Jibert au avut de trecut prin mai multe etape până să devină câştigători, constând în teste grilă despre ariile protejate, numărarea anumitor cuiburi de păsări din localitatea lor sau fabricarea unor hrănitoare şi scorburi artificiale.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie