Orăşelul de joacă al copiilor Danubius Bărcut Seligstadt 2014

Şansa ca 80 de copii să trăiască o săptămână departe de agitaţia oraşului, dar să înveţe prin joacă să fie adulţi, este posibilă printr-un proiect al Centrului pentru tineret Seliştat-Bărcut, în colaborare cu câteva firme de pe platforma industrială a Făgăraşului. Organizatorii taberei sunt Biserica Evanghelică din Făgăraş prin părintele Johannes Klein şi soţia sa, Renate Klein.

Dorin Lupe, Janos Torok şi Bogdan Mihăilă, administratori ai SC STI Internaţional, SC Plastimo Marine Roumanie şi SC Fenec Rubber Eastern Europe Roumanie, sponsorii proiectului, au declarat că la Centrul pentru tineret Seliştat-Bărcut se desfăşoară o tabără de 80 de locuri pentru copii cu vârste cuprinse între 7 şi 12 ani, fiind prima tabără din România cu acest caracter tematic.

Acest mod de a organiza o astfel de tabără există de doi ani de zile la Barcut-Seligstadt, doar că acum este pentru prima dată când se organizează în limba română. „Copiii vor trăi la Bărcut, sub supraveghere, timp de o săptămână, în propriul oraş. Vor învaţa tainele mai multor profesii şi vor putea experimenta meserii precum brutar, poliţist, tâmplar, bijutier sau funcţionar public. Prin prisma caracterului real al acestei lumi de joacă în care există propria monedă, vor exista reuniuni zilnice ale cetăţenilor, ofertă pentru timpul liber şi multe altele, aceasta pentru ca participanţii să adune experienţă pentru lumea adulţilor”, a precizat Managerul Dorin Lupe.

Cu alte cuvinte, copii vor învăţa prin joacă să fie adulţi, să se comporte responsabil şi în relaţie, nu separat, cu cei din jurul lor. „Prin joacă, copiii au parte de primele experienţe în situaţii dificile, de înţelegere a proceselor politice şi sociale, cum ar fi alegeri locale sau democraţia, precum şi conexiunile economice, ca inflaţia, oferta sau cererea”, spune Iulia Nedelcu, organizator din partea Centrului pentru tineret Seliştat-Bărcut.

Costuri, organizatori şi sponsori

Liceul Senchea
curatare tapiterie
Proaspat Alb
Demgy
Reno Depo
Florian Shaorma

Orăşelul de joacă va avea loc în clădirile Centrului pentru Tineret din satele Seliştat şi Bărcut, aflate în împrejurimile pitoreşti dintre Făgăraş şi Sighişoara, şi care oferă numeroase posibilităţi pentru excursii în natură.
Părinţii trebuie să ştie că un loc în tabăra propusă de orgaizatori costă 500 de lei, iar înscrierile se pot trimite la secretariatul Bisericii Evanghelice din Făgăraş, sau pe internet, la www.kinderspielstadt.ro sau  www.seligstadt.ro, dar nu mai târziu de 10 iunie. De asemnea, cererile de înscriere se primesc şi la adresa de email iulia.anca.nedelcu@gmail.com. sau pe fax nr: 0268 213695

Organizatorii taberei sunt Asociaţia Jugendzentrum Seligstadt, Asociaţia pentru Valorizarea Educaţiei condusă de profesoarele Marciana Streza şi Teodora Novac , Youthbank Făgăraş condus de psiholog Alina Torok şi Biserica Evanghelică C.A. din Făgăraş,  iar sponsori şi organizatori sunt societăţile STI Internaţional, Plastimo Marine Roumanie şi Fenec Rubber Eastern Europe.

(Alexandru Socaciu)

 


Apreciază
Distribuie