Cornul, laptele și fructele ajung în școlile din județ după o lună de întârziere

foto: ziarmm.ro

Preşcolarii şi elevii din judeţul Braşov vor beneficia de produse lactate, de panificaţie şi fructe asigurate de Consiliul Judeţean Braşov în cadrul Programului pentru şcoli al României, de săptămâna viitoare, anunță instituția. Produsele de panificație vor ajunge în unitățile de învățământ din județ la o lună după începerea anului școlar.

Vor fi 36.644 de copii beneficiari din toate localităţile judeţului, exceptând municipiul Braşov, elevi din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi privat, precum şi preşcolari din grădiniţele publice şi private cu program de 4 ore.

„Consiliul Judeţean Braşov a finalizat procedurile de achiziţie pentru furnizarea şi distribuirea lactatelor, produselor de panificaţie şi fructelor pentru anul şcolar 2022-2023 şi a transmis comunicările către ofertanţi.

Contractele au fost întocmite şi sunt în procedură de semnare, iar de îndată ce această etapă se va încheia, va începe livrarea produselor în unităţile de învăţământ.

Această achiziţie, cu o valoare totală estimată la 9.141.945,12 lei (fără TVA), a fost realizată defalcat, pe zonele judeţului (Braşov, Codlea, Făgăraş, Râşnov, Rupea, Săcele) şi pe produsele furnizate (lapte UHT şi iaurt, corn şi biscuiţi, respectiv mere), rezultând astfel 18 loturi.

Termenul final pentru depunerea ofertelor a fost stabilit pe 24 august 2022, iar după verificarea condițiilor de participare şi parcurgerea etapelor de evaluare a propunerilor tehnice şi financiare, au fost desemnate firmele câştigătoare.

Amanet King Onix
Victoria Federal IFN
JTTI
Florian Shaorma
Spalatoria Aqua Carpet
Monumente funerare

Produsele lactate (lapte UHT, iaurt) vor fi asigurate de SC Agro-Pan-Star SRL în toate cele şase zone ale judeţului, valoarea totală a contractului de furnizare fiind de 3.882.358,49 lei.

Produsele de panificaţie (cornuri şi biscuiţi) sunt asigurate de două firme: Asocierea SC Lido Gîrbea SRL – SC Agrosemcu SRL – SC Pan Abacs SRL – SC Voipan Sil SRL va deservi zonele Braşov, Codlea, Râşnov şi Săcele, contractul fiind încheiat la valoarea de 2.392.833,61 lei, în timp ce furnizorul pentru Făgăraş şi Rupea este SC Fagul Impex SRL, cu un contract în sumă totală de 1.849.002,53 lei.

Şi merele vor fi distribuite în unităţile şcolare din judeţ de doi operatori economici: SC Pan Abacs SRL (pentru zonele Braşov, Codlea, Râşnov şi Săcele), în baza unui contract în valoare de 1.038.246,43 lei, respectiv SC Fagul Impex SRL (pentru zonele Făgăraş şi Rupea), cu un contract în valoare de 802.279,06 lei”, conform comunicatului de presă transmis de instituție.

Consiliul Județean precizează că între beneficiarii produselor achiziţionate „nu se regăsesc preşcolarii şi elevii din municipiul reşedinţă de judeţ, deoarece pentru produsele care le sunt destinate, procedurile de achiziţie sunt derulate de Primăria Municipiului Braşov”.


Apreciază
Distribuie