Stații de încărcare electrică în Comăna de Jos și Crihalma

foto: Pixabay / Stux

Unul dintre proiectele de dezvoltare a comunei Comăna prevede instalarea a două stații de încărcare electrică.

Primăria apelează la fonduri guvernamentale pentru a le realiza.

Am depus documentația la Agenția Fondului de Mediu pentru finanțarea construirii a două stații de încărcare a mașinilor electrice. Una va fi amplasată în Comăna de Jos, în parcarea Primăriei, cea de-a doua va fi construită în satul Crihalma, vizavi de școală, unde este o parcare mare. Pentru amplasarea stațiilor a trebuit să găsim locații în imediata apropiere a transformatoarelor de putere”, spune primarul Viorel Grusea

Stațiile sunt finanțate cu aproximativ 800.000 de lei, însă în această sumă nu sunt incluse și lucrările ce trebuie efectuate pentru a crește puterea instalată în transformatoare de societatea de furnizare a energiei electrice.

Mobila SH
Reno Depo
BPM - excavatorist
Demgy
Florian Shaorma
Proaspat Alb
Sumi Agro - Kaishi
Monumente funerare

Transformatoarele din mediul rural au o putere de doar 250 KW, iar Primăria trebuie să suplimenteze până la 400 KW. Această lucrare trebuie finanțată din bugetul local, însă sumele nu sunt mari, a declarat primarul.

Momentan, în comună nu există mașini electrice, dar pregătirea pentru viitor trebuie să înceapă în prezent, așa că odată cu existența stațiilor de încărcare, locuitorii vor avea încredere să investească și în mașini electrice, crede Viorel Grusea:

Mașinile electrice au impozit 0 iar încărcarea lor din rețea este gratuită. În plus, și noi la Primărie, intenționăm să schimbăm parcul auto, inclusiv microbuzul școlar. Avem și pentru acesta un proiect și, probabil, anul viitor vom primi un microbuz electric. Să nu uităm că DN 1 străbate comuna noastră, deci vor fi și alte persoane care își pot încărca autoturismele în stațiile noastre”.


Apreciază
Distribuie