CPU asaltat de pacienţii cu căpuşe

Aproape 5 persoane ajung zilnic la Compartimentul Primiri Urgenţe din cadrul spitalului muşcate de căpuşe. Anul acesta parcă au fost mai multe ca niciodată. Medicii de la Urgenţe spun că media zilnică a pacienţilor înţepaţi de căpuşe oscilează între 3 şi 5 cazuri.

Sunt până la această oră câteva zeci de persoane care au avut de-a face anul acesta cu căpuşele. Când numărul cazurilor a ajuns la 20, primarul Făgăraşului a dispus imediat o dezinsecţie. Se întâmpla în a doua jumătate a lunii mai.

Însă dezinsecţia s-a făcut doar pe raza oraşului, pe o suprafaţă de 38 de hectare, iar mulţi din cei care ajung la spital vin din zone rurale, unde nu s-a făcut niciodată o dezinsecţie.

Florian Shaorma
Demgy
Reno Depo
Mobila SH
Sezar Forest - soferi profesionisti
JTTI

Medicii de la CPU le recomandă făgărăşenilor să nu-şi mai scoată singuri căpuşele, pentru că înrăutăţesc zona în care au fost muşcaţi, iar acest lucru nu face decât să îngreuneze activitatea doctorilor. Pentru o vreme, la Făgăraş o să îşi mai facă efect dezinsecţia făcută în toate parcurile de joacă pentru copii de pe cartiere, în parcul centrul, parcul Regina Maria, zona lacului Cetăţii şi a promenadei şi spaţiile verzi mai mari de lângă blocuri.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie