Paznicii de nopate, înlocuiţi cu supraveghere video

Până în toamnă comuna Recea va fi prima comună din Ţara Făgăraşului care va avea supraveghere video în toate localităţile aparţinătoare. Decizia a fost luată de edilul Gheorghe Lazea după un val de hoţii, tâlhării şi bătăi, care s-au petrecut în ultima perioadă.

Cele 7 sate ale comunei aveau pază umană, însă s-a ajuns ca până şi paznicii să fie ţinta infractorilor. Paznicul de la Berivoi de pildă se află în spital după ce a primit o bătaie cruntă.

Aşa că edilul a găsit de cuviinţă că infracţiunile se vor stopa sau în cel mai rău caz infractorii vor fi prinşi mai uşor, dacă poliţia are imagini cu ei.

Administraţia locală a cerut oferte de la mai multe firme care se ocupă cu montarea sistemelor video. În cele şapte localităţi vor fi montate circa 30 de camere de luat vederi, în puncte cheie cum ar fi intrările, ieşirile sau centrul satelor. Instalarea camerelor va fi gata până în toamnă, spune Gheorghe Lazea. Până atunci oamenii se mai pot plânge de prestaţia slabă a paznicilor de noapte.

Belvedere - revelion 2023
Demgy
JTTI
Monumente funerare
Leloland
Proaspat Alb
Amanet King Onix

După acest moment, camerele vor supraveghea satele non-stop, iar imaginile vor fi stocate pe un computer aflat în sediul Primăriei.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie