Cristian Diaconescu: Holocaustul rămâne un episod dureros al istoriei naționale și europene care NU trebuie să se mai repete

Liderul Partidului Mișcarea Populară, Cristian Diaconescu a transmis un mesaj emoționant cu ocazia Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, subliind că în această perioadă, mai mult ca oricând, este nevoie să ne reamintim evenimentele istorice importante, să ni le asumăm, să învățăm din ele și să acționăm în consecință.

Marcăm astăzi Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, la 77 de ani de la eliberarea lagărului nazist de la Auschwitz. Puțini mai sunt cei rămași în viață să ne povestească despre amploarea și atrocitățile acestei drame colective, dar cu toții știm că Holocaustul rămâne un episod dureros al istoriei naționale și europene care NU trebuie să se mai repete.

PSD - alegeri locale 2024
Demgy
Liceul Senchea
Agromar
Sezar Forest - soferi profesionisti
Amanet King Onix
Firma servicii renovare

Dreptul la viață este cel mai important drept al nostru și nimic nu poate justifica vreodată încălcarea lui. Suntem în perioada în care, pe fondul contextelor politice și economice ale ultimilor ani, al pandemiei care a încercat greu moralul și rezistența tuturor popoarelor, comportamentele extremiste și rasiste prind iar glas public, chiar cu ajutorul unor lideri sau formațiuni politice. Tocmai de aceea, mai mult ca oricând, trebuie să ne asumăm istoria recentă și să învățăm să trăim într-o societate a respectului și a toleranței, indiferent de rasă, etnie, gen sau apartenență religioasă.

Trebuie să arătăm responsabilitate față de moștenirea pe care o lăsăm generațiilor viitoare și să sprijinim comunicarea interculturală în toate formele ei. Îmi îndrept astăzi gândul cu mâhnire și neputință spre victimele Holocaustului și familiile lor și mă înclin în fața supraviețuitorilor acestei perioade negre a istoriei“, a punctat președintele PMP.


Apreciază
Distribuie