Dascălii făgărăşeni merg la proteste în capitală

Dascălii făgărăşeni iau drumul Bucureştiului să-şi ceară drepturile. A răbufnit şi învăţământul! Renumiţi într-ale pichetărilor erau până acum cei din industria făgărăşeană, care au reuşit să ţină pasul cu manifestaţiile organizate la nivel naţional în ultimii ani. Vin repede din urmă şi profesorii; pesemne că le-a ajuns şi lor cuţitul la os!

În 6 noiembrie un autocar plin de dascăli din Ţara Făgăraşului se va îndrepta spre capitala ţării, acolo unde mii de cadre didactice din întreaga Românie vor să înfrunte Guvernul. Din cei 1.000 de profesori pe care zona noastră îi are, 50 dintre aceştia vor renunţa miercuri la orele de curs şi le vor înlocui cu acţiuni de protest în faţa Palatului Victoria.

„Avem foarte multe nemulţumiri pentru care ne ducem acolo. Pot să amintesc la modul concret de durata săptămânii de lucru pentru cadrele didactice cu gradul I şi cu peste 25 de ani vechime, care înainte era de 16 ore, iar acum e de 18 ore. Asta înseamnă reucerea posturilor la nivel naţional pentru debutanţi. De asemenea, salariile debutanţilor sunt nemulţumitoare. Gândiţi-vă că un profesor la început de drum ia în mână 700 lei. Bani, din care îşi mai plăteşte de multe ori şi naveta! Naveta, un alt necaz al nostru, nu prea e decontată de primării, care la rândul lor nu primesc la timp banii pentru plata deplasărilor. Nici cu transportul elevilor nu suntem mulţumiţi. În ce priveşte personalul didactic auxiliar (contabili, bibliotecari, secretari, administratori) şi personalul nedidactic (femei de serviciu, bucătari etc.), odată ce aceşti oameni ies la pensie sau pleacă, se blochează posturile şi nu se mai pot face angajări în locul lor”, a explicat prof. Mircea Prescure, liderul filialei făgărăşene a Sindicatului „Diaconu Coresi.”

Amanet King Onix
Sumi Agro - Mospilan
Victoria Federal IFN
Florian Shaorma
Firma servicii renovare
Agromar
Proaspat Alb

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie