Miere falsă, sistată la distribuţie

Distribuţia mierii de albine din pachetul cu ajutoare alimentare pentru nevoiaşi a fost suspendată la Făgăraş. S-a dovedit că produsul este unul sintetic, fabricat în laborator, netrecut niciodată prin guşa albinei şi cancerigen, pe deasupra!
Mierea, care trebuia să fie polifloră, provine de la o firmă din Bulgaria, iar specialiştii au confirmat că produsul este fals şi conţine glucoză, după ce au analizat-o în laborator.

În urma analizelor distribuţia mierii a fost suspendată în judeţ. „La Făgăraş am suspendat distribuţia de miere până la noi ordine. O ţinem în depozite, dar n-o dăm cu restul alimentelor”, explică şeful Serviciului de Asistenţă Socială, Bogdan Taflan. Fiecare dintre cei 2.400 de beneficiari făgărăşeni ar fi trebuit să primească un sfert de kilogram de miere. Aceasta se adăuga celor 6 litri de ulei, 17 kg de făină, 3 kg de zahăr, 9 kg de mălai, 0,5 kg de paste, 0,8 kg de zacuscă, 0,8 kg de bulion şi 1,2 kg de conserve de carne de porc. În total 37 de kilograme de alimente!

Până acum n-au ajuns la Făgăraş cele trei conserve de carne de porc, dar vor fi distribuite ulterior.

Data limită de ridicare a alimentelor este luna martie 2014.

Piaţa neagră a făinii albe

Monumente funerare
Victoria Federal IFN
BPM - excavatorist
Sumi Agro - Shigeki
Amanet King Onix
Demgy
Reno Depo

Circa 60% dintre beneficiari şi-au ridicat alimentele de la fosta unitate de chimie. Au făcut asta în număr mare în primele zile de distribuţie, iar acum se pare că a intervenit dezinteresul la fel ca în fiecare an. Motiv pentru care s-a redus şi programul de distribuţie, care este în prezent de luni până vineri între 9.00 şi 12.00.

Şomerii, persoanele cu handicap şi pensionarii cu venituri până în 400 lei primesc fiecare câte o porţie, indiferent câţi membri numără familia. Beneficiarii de ajutor social primesc şi ei câte o porţie, chiar dacă în aceeaşi familie sunt mai multe persoane în situaţia asta. Astfel, au fost familii în care s-au primit spre exemplu câte 5 porţii. Văzându-se cu atâta făină primită gratuit, oamenii au început să o vândă prin vecini, prin Tudor şi 13 Decembrie.

Valoarea pe „piaţa dintre blocuri” este de 1,5 lei/kg făină. Aceste alimente însă sunt interzise la comercializare.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie