De meserie hoţi!

Nu duce Făgăraşul lipsă de hoţi nici în postul Paştelui! Chiar mai abitir decât până acum, hoţii au furat de toate: de la bani, la piese de cale ferată şi până la lemne de foc.

A găsit banii şi a plecat cu ei
Sâmbătă, 27 aprilie, un făgărăşean de 44 de ani i-a furat unei localnice banii din casă. Femeia l-a chemat pe bărbat să-l ajute la treburile gospodăreşti din grădină. După-amiaza proprietara a plecat de la locuinţa ei de pe strada Magnoliei pentru o jumătate de oră şi l-a lăsat pe bărbat în grădină să lucreze. În casă era doar mama ei, o pensionară de 88 de ani.

Profitând de absenţa femeii şi de vârsta înaintată a mamei sale, bărbatul şi-a abandonat trebuie gospodăreşti şi a cotrobăit prin casă până a găsit nişte bani. Erau 400 lei. A doua zi, proprietara I. Gabriela a constatat cu stupoare că nu mai găseşte banii pe care îi avea puşi bine, aşa că a anunţat Poliţia. Oamenii legii de la Biroul de Investigaţii Criminale l-au găsit imediat pe hoţ, B. Mihai, având în vedere că numai el fusese în gospodărie cu o zi înainte, aşa că cum făgărăşeanul este cercetat pentru furt calificat.

Şi dă-i şi sapă!
Joi, 25 aprilie, un tânăr din oraş a fost depistat de agenţii de pază de la societatea Nitroporos în timp ce săpa după fier vechi în incinta combinatului. Aceştia au sunat la poliţie şi au anunţat că un bărbat a pătruns ilegal în perimetrul societăţii şi că fură componente de cale ferată. Până la venirea poliţiştilor, S. Iulian Paul (25 ani) apucase să sustragă 8 plăcuţe de prindere cale ferată şi 3 prezoane confecţionate de material feros, în greutate totală de 65 kg. Bărbatul le-a găsit după ce a săpat cu un târnăcop într-un şanţ din zona secţiei 16 Azotat. Chiar dacă bunurile nu foloseau la nicio cale ferată uzinală, fiind dezgropate de la o distanţă de 50 de linia ferată, tânărul tot a fost acuzat pentru furt calificat. Materialul feros, care dacă ar fi fost vândut la fier vechi ar fi valorat doar 48 lei, a fost înapoiat societăţii.

Victoria Federal IFN
Spalatoria Aqua Carpet
curatare tapiterie
Firma servicii renovare
Florian Shaorma

Fag şi carpen pentru foc
Tot joi, 25 aprilie, a avut loc alt furt. De această dată de material lemnos dintr-o pădure de la Perşani. Trei tineri din Apaţa veniseră să fure lemn de foc tocmai din pădurea Valea Târgului de la Perşani, administrată de Ocolul Silvic „Pădurile Şincii.”

Până să fie prinşi de oamenii legii de la Şinca şi de cei de la Secţia 4 Poliţie Rurală Voila, băieţii au tăiat 4,6 metri cubi de lemn de foc esenţă fag şi carpen. Hoţii (în vârstă de 16, 25 şi 28 ani) au făcut un prejudiciu de 600 de lei. Tot lemnul a fost recuperat, iar băieţii din Apaţa sunt noi „beneficiari” ai unor dosare penale.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie