Demisie, în semn de protest, a managerului Spitalului Făgăraș. USR, acuzat de manipularea opiniei publice

„Refuz să lucrez într-un sistem în care politicul se implică atât de mult, în care nu contează valoarea umană”. Persida Țâmboiu și-a anunțat demisia din funcția de manager al Spitalului municipal Făgăraș și susține că este un semn de protest față de presiunile politice din ultima vreme. Anunțul a fost făcut într-o conferință de presă, susținută în această dimineață alături de primarul Gheorghe Sucaciu. 

Decizia drastică a managerului vine în urma scandalului provocat de deputatul USR de Cluj, în urmă cu peste o săptămână. Emanuel Ungureanu a publicat atunci pe rețelele de socializare filmări realizate la unitatea sanitară de aici. El acuza că s-a încercat sechestrarea lui – infirmată oficial de autorități pentru Bună Ziua Făgăraș – și cataloga spitalul „mizer”, iar secția de Pediatrie un „jeg”.

„Nu vreau să comentez momentul pe care l-a ales pentru această vizită, vreau doar să subliniez răul pe care îl poate provoca unei comunități o astfel de vizită, din lipsa de documentare. (…) S-au făcut, se fac și sunt planificate investiții viitoare. Știm că aceste lucruri nu se realizează peste noapte, sunt greu de realizat, iar schimbarea totală a unui spital nu se face bătând din palme. Poate domnul deputat USR Ungureanu ne spune cum se pot face astfel de minuni. Concret, nu cu filmări prin spatele curții, nu cu acoperișuri vechi postate cu comentarii tendențioase, care nu fac decât să pună toate eforturile făcute în ultimii ani într-o lumină proastă, a declarat Persida Țâmboiu, care a prezentat și o listă cu investițiile din ultimii doi ani, în valoare de aproape 6 milioane de lei.

Fostul manager a precizat că nu face parte din vreun partid politic și comentează pe marginea evenimentelor care au avut loc.

Eu nu sunt un om politic, nu am fost niciodată, dar fac această afirmație văzând ce s-a întâmplat. Nu există capacitatea lor (a membrilor USR – n.red.) de a face ceva sau intenția de a analiza lucrurile fără să se trunchieze adevărul. (…) Da, sunt lucruri de făcut, dar s-au și realizat multe în ultima perioadă. (…) Nu s-a documentat (deputatul Ungureanu – n.red.) și vine să pună presiune pe echipa care conduce spitalul, în mod indirect și pe primărie, pentru că suntem în subordinea ei. (…) Drept urmare, îmi dau demisia. Refuz să lucrez într-un sistem în care politicul se implică atât de mult, în care nu contează valoarea umană, contează doar politica. (…) Nu mă consider vinovată de nimic, consider că am făcut tot ceea ce am putut ca lucrurile să meargă”, a adăugat fostul manager.

Amanet King Onix
Victoria Federal IFN
Agromar
Sumi Agro - Mospilan
Firma servicii renovare

Persida Țâmboiu ocupa funcția de manager de la începutul acestui an, câștigând concursul în fața contracandidatului său, dr. Constantin Iordache. Înainte, ea ocupase aceeași funcție, dar interimar.

Conducerea Spitalului Municipal va fi asigurată interimar de doctorii Mihaela Pandrea – manager interimar și Constantin Grigoriță – director medical.

Liviu Ardelean


Apreciază
Distribuie