DNA a trimis în judecată două firme din Făgăraș și una din Lisa, pentru fraudă cu fonduri europene

Procurorii DNA Brașov au trimis în judecată șapte inculpați pentru fraudă cu fonduri europene. Între inculpați se află și societățile comerciale Aulis Comimpex din Lisa, Trifoiașul Prod din Făgăraș și D.J.V. Impresa din Făgăraș.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, că în perioada noiembrie 2011 – decembrie 2015, în contextul derulării unui proiect finanțat din fonduri nerambursabile – „Construcție pensiune turistică…”, unul dintre inculpați, administrator al SC Aulis Comimpex SRL, beneficiind de ajutorul celorlalți inculpați, cercetați în prezenta cauză, ar fi depus la Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP) mai multe documente false și inexacte (facturi fiscale, situații de lucrări, procese-verbale etc.), ce ar fi avut ca rezultat obținerea pe nedrept a sumei totale de 732.584 lei. Aceste documente ar fi avut rolul de a demonstra că toate cheltuielile ar fi fost eligibile și că ar fi fost realizate în vederea îndeplinirii obiectivului proiectului și în concordanță cu legislația națională și comunitară în vigoare.

DNA Brașov i-a trimis în judecată pentru săvârșirea, în forma autoratului și a complicității, a infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale s-a constituit parte civilă în procesul penal.

BPM - excavatorist
Sumi Agro - Kaishi
Amanet King Onix
Proaspat Alb
Reno Depo
Monumente funerare
Victoria Federal IFN

„În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Brașov cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză”, se precizează în comunicatul DNA.


Apreciază
Distribuie