11 și 12 septembrie, Zilele Prevenirii Dezastrelor la Făgăraș

„Zilele Prevenirii Dezastrelor”, acțiune de informare și responsabilizare a comunității locale cu privire la diverse situații care ne pot pune viața în pericol precum incendii, dezastre naturale, cutremure și dispariții de persoane va avea loc în perioada 11-12 septembrie 2023 la Făgăraș, în zona din fața primăriei, între orele 10.30 – 16.00.

Evenimentul este organizat de Asociația Energia Inteligentă cu sprijinul Departamentului pentru Situații de Urgență care va pune la dispoziția vizitatorilor două centre mobile de instruire a populației ce pot simula diferite situații de urgență, participanții fiind în același timp instruiți cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte în aceste cazuri.

Asociația Clubul Câinilor Utilitari, care a participat în această primăvară la acțiunile de căutare-salvare persoane în regiunile puternic afectate de cutremurul din Turcia, va lua de asemenea parte la acțiune cu o serie de demonstrații de dresaj canin și sesiuni de conștientizare în ceea ce privește utilizarea câinilor în activitățile de căutare și salvare și vor participa totodată la o acțiune simulată de căutare persoane dispărute în mediu natural, ce va fi organizată în parteneriat cu Departamentul pentru Situații de Urgență în data de 11 septembrie 2023.

Acțiunile de informare și responsabilizare desfășurate cu sprijinul Departamentului pentru Situații de Urgență vor avea loc în perioada 11- 12 septembrie 2023 în intervalul orar 10.30 – 16.00 în centrele mobile de instruire a populației ce vor fi amplasate în fața Primariei municipiului Făgăraș, cu sprijinul reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Amanet King Onix
Proaspat Alb
Florian Shaorma
Demgy
JTTI

Demonstrația de dresaj canin va fi organizată în aceeași locație, marți, începând cu ora 10.30, când vom putea urmări echipele de voluntari om-câine în acțiune. O alta componentă a acestei acțiuni este expoziția „Focul de la Copșa Mică” realizată și prezentată de Muzeul Gazelor Naturale Mediaș pe toata durata evenimentului (11-12 septembrie 2023).

Cei interesați sunt așteptați să ia parte la demonstrații pentru a putea fi pregătiți pentru orice situație neprevăzută care ar putea interveni.

Evenimentul se bucură de sprijinul partenerilor instituționali: Direcția Generală pentru Protecție Civilă prin Direcția Generală pentru Situații de Urgență, Primăria municipiului Făgăraș, Asociația Clubul Câinilor Utilitari și Muzeul Gazelor Naturale.


Apreciază
Distribuie